Премијерка Србије / EPA-EFE - ФОТО: РТВ, VAIOS CHASIALIS
23/05/2022 u 10:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брнабић: Одвртала сам сијалицу на лустеру у Великој Британији да уштедим струју

Наши грађани немају осјећај колико је овдје струја јефтина. Хајде, кад изађемо из просторије да за собом угасимо сијалицу, држави ће бити мало лакше да прерасподијели струју негдје другде, или мање увезе, рекла је Брнабић

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да Србија може да побиједи кризу само ако грађани заједно са њом раде на томе, позивајући их да покажу одговорност и угледају се на то како данас поступају у Њемачкој.

„Наши грађани немају осјећај колико је овдје струја јефтина. Хајде, кад изађемо из просторије да за собом угасимо сијалицу, држави ће бити мало лакше да прерасподијели струју негдје другде, или мање увезе“, рекла је Брнабић за ТВ Хепи, наводећи да зна да нам је „оптимално да истовремено упалимо климу и отворимо прозор“.

Она је нагласила да је Србија због таквог понашања једна од енергетских најнеефикаснијих држава у Европи.

„Када сам живјела у Велкој Британији имали смо лустер са три пута четири сијалице и одврнете неку јер вам не требају све. Тамо је стуја толико скупа да сваки дан размишљате како да ја будем ефикаснија зато што те лупи по џепу“, рекла је Брнабић.

Она је подсјетила да је предсједник Србије Александар Вучић рекао да нећемо сад дизати цијену струје, „да покушамо некако да помогнемо нашим грађанима“, наводећи да ће струје бити довољно.

На питања о збивањима у Електродистрибуцији Србије (ЕПС), она је рекла да долазе на „наплату наше грешке“.

„Али, да се другачије радило 2002, 2003, 2004. године имали бисмо другачију ситуацију сада. Лако је бити генерал послије битке“, рекла је Брнабић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 03:24