Ана Брнабић / - (фото:ATVBL.COM)
12/07/2021 u 12:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брнабић: Сједница Кризног штаба у уторак, доктори су веома забринути

У петак је, каже, имала састанак са представницима националног тијела за вакцинацију и они ће, како је најавила, до 23. јула дати препоруку Кризном штабу око треће дозе, који ће 1. августа дати свој став

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је да ће вјероватно у уторак бити одржана сједница Кризног штаба за борбу против ковид-19, јер су 1екари веома забринути и поновила апел младима да се вакцинишу, јављају агнеције, преносе медији.

-Пратимо бројке на два сата, предсједник и ја, гледамо како је то у општинама и градовима. Најбезбједнија ситуација је у оним локалним самоуправама са највећим број вакцинисаних- рекла је Брнабић за ТВ Пинк.

У петак је, каже, имала састанак са представницима националног тијела за вакцинацију и они ће, како је најавила, до 23. јула дати препоруку Кризном штабу око треће дозе, који ће 1. августа дати свој став.

Брнабић је рекла да она, као представница извршне власти, не учествује у међустраначком дијалогу, али је истакла да Влада Србије чини све да се примене препоруке ОДИХР када је ријеч о изборном процесу.

-Јака и стабилна Србија, нажалост, не одговара многима-указала је Брнабић и напоменула да су бројне резолуције дио једне добро осмишљене приче која се усмјерава споља и изнутра како би се Србија уздрмала и пољуљала.

-Наше је, да упркос тим притисцима, наставимо да радимо, не губимо фокус, не насједамо на провокације и наставимо да радимо на снажењу региона. Нема јаке и стабилне Србије без јаког и стабилног региона- поручила је Брнабић.

Ужасни су притисци, описала је Брнабић и додала да медији нису баш обратили пажњу на изјаву Аљбина Куртија да је оно што се догодило у Сребреници најгори злочин од краја Првог светског рата.

-Моја је жеља, да буде потпуно јасно свима – другачија будућност. Не да причамо о прошлости, већ шта све заједно можемо да урадимо да би овај регион био један од најпросперитетнијих региона Европе- рекла је Брнабић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 01:52