Брнабић / Фото: Срђан Бољевић
17/03/2022 u 22:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брнабић: Вучић је пружио руку пријатељства Рами, али нећемо дозволити више прогон Срба

Будите увјерени да Србија више никада неће дозволити да се понове Олује, нити други егзодуси и злочини над Србима било гдје у региону, увјерава она

Предсједница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да Србија никада више неће дозволити да се понове протјеривања Срба било гдје у региону.

- Док је мартовски погром трајао, међународне снаге нису учиниле довољно да осигурају животе и својину Срба на Kосову и Метохији, а тадашња власт није предузела ниједан од корака који би по Уставу били обавезни- казала је Брнабић на свечаности поводом 18 година од мартовског терора над Србима 2004. године.

Она је оцијенила да је данашња Србија "неупоредиво јача" него она те 2004. године.

- Србија је економски лидер региона, стожер мира и стабилности. Предсједник Србије Александар Вучић покренуо је иницијативу Отворени Балкан, која повезује људе у региону са циљем да се обезбиједи бољи живот за младе људе, без обзира на националност, вјероисповијест и то одакле долазе. Вучић је пружио руку помирења и после 60 година позвао је албанског премијера Едија Раму да посјети Србију.Србија наставља да пружа руку пријатељства и помирења са свима у региону. Будите увјерени да Србија више никада неће дозволити да се понове трагични догађаји 17. марта, као ни Олује, нити други егзодуси и злочини над Србима било гдје у региону. Срца људи су посебно вечерас са нашим народом чијој се вјери, храбрости и достојанству дивимо- поручила је Брнабић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 09:53