Дијана Хркаловић / - МУП РС
16/10/2021 u 07:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дијани Хркаловић одређен притвор до 30 дана

Притвор јој је одредио судија за претходни поступак, на предлог тужилаштва за организовани криминал због околности које указују да ће утицати на свједоке

Специјални суд одредио је синоћ притвор до 30 дана бившој државној секретарки у МУП-у Дијани Хркаловић, осумњиченој за кривично дјело трговина утицајем.

Притвор јој је одредио судија за претходни поступак, на предлог тужилаштва за организовани криминал због околности које указују да ће утицати на свједоке.

На ово рјешење она и њени браниоци имају право да уложе жалбу кривичном ванпретресном вијећу суда, потврђено је Танјугу.

Хркаловић је ухапшена у петак након заједничког рада Тужилаштва и Сектора унутрашње контроле МУП-а.

Против ње је у петак поднијета кривична пријава због сумње да је извршила кривично дјело трговина утицајем.

Такође, кривична пријава је поднијета и против Дејана Миленковића, некадашњег начелника због кривичног дјела злоупотреба службеног положаја.

Миленковић је претходно саслушан у МУП-у, а Хркаловић у Сектору унутрашње контроле, а потом и у Тужилаштву за организовани криминал након чега је Тужилаштво поднијело предлог за одређивање притвора.

Тужилаштво није саопштило због чега је покренуло поступак против Хркаловић, али медији пишу да је то због убиства Властимира Милошевића, познатијем као "убиство на шинама", за које је био оптужен а послије и ослобођен од оптужби Вељко Беливук који је сада оптужен за најбруталнија кривична дјела као вођа криминалне групе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 14:31