ilustracija / - FOTO: UNSPLASH - STEFAN KOSTIć
20/08/2024 u 18:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Direktor CIA dolazi u Beograd

Vilijam Berns, direktor CIA doputovao je u Sarajevo gdje je imao sastanke sa kolegama iz obavještajne zajednice, članovima Predsjedništva BiH kao i sa ministrom spoljnih poslova BiH.

Zvaničnik Vlade SAD-a potvrdio je za N1 Sarajevo da su razgovarali o pitanjima od zajedničkog interesa, što uključuje i teritorijalni integritet i suverenitet BiH.

Takođe, razgovarano je o „zabrinjavajućoj secesionističkoj retorici i djelovanju predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Vlade Republike Srpske“, istakao je zvaničnik Vlade SAD-a za N1 Sarajevo.

Inače, Burns je već dolazio u Bosnu i Hercegovinu. Na poziciju direktora CIA došao je na predlog predsjednika Džoa Bajdena, a jednoglasno je podržan u Senatu.

Ranije je bio ambasador u Rusiji, prenosi N1. Prvi je karijerni diplomata na poziciji direktora CIA, a služio je i pod demokratama i pod republikancima.

Dačić: Otkriveno ko je prijetio ambasadama Srbije i aerodromu

Wilijam J. Berns jako dobro poznaje prilike u Bosni i Hercegovini. Kao zamjenik državnog sekretara SAD-a 2012. godine je posjetio tu zemlju i razgovarao sa članovima Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, Željkom Komšićem i Nebojšom Radmanovićem, kao i sa predsjedavajućim Veća ministara i ministrom spoljnih poslova Bosne i Hercegovine.

Posle posjete Sarajevu, Berns će doputovati i u Beograd gdje će se sresti sa srpskim zvaničnicima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
CIADIREKTORSRBIJA
10. septembar 2024 06:33