Гашење пожара из хеликоптера / - фото: МО Србија
04/06/2021 u 19:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хеликоптери Воjске Србиjе гасе пожар у чачанскоj „Слободи“

Jош не можемо са сигруношћу да кажемо шта jе изазвало пожар, после 24 сата од детонациjе требало би да се уђе и испита узрок, казао је Чаушић

Три хеликоптера Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Воjске Србиjе, типа Ми-8 и Ми-17, ангажована су тренутно на гашењу пожара у фабрици „Слобода“ у Чачку.

Како се наводи у саопштењу Министарства одбране, министар Небоjша Стефановић наjавио у петак уjутру да ће хеликоптери Воjске помоћи да се пожар коначно угаси.

Хеликоптери су полетјели са аеродрома „Морава“ код Краљева око 14.30 часова, а ведра су, како jе и планирано, напунили на jезеру Међувршjе недалеко од Чачка. До 16 часова реализовано jе укупно 12 налета, а хеликоптери су на мјесто пожара у кругу чачанске фабрике избацили скоро 48.000 литара воде.

Постоjи могућност да поново дође до пожара у фабрици „Слобода“, указуjе Лука Чаушић, начелник Сектора Министарства унутрашњих послова Србиjе за ванредне ситуациjе.

– Jош не можемо са сигруношћу да кажемо шта jе изазвало пожар. После 24 сата од детонациjе требало би да се уђе и испита узрок – рекао jе он за РТС.

Током поподнева хеликоптери ће наставити гашење, додаjе се.

Председник Србиjе Александар Вучић рекао jе раниjе да jе, према прелиминарним проценама, штета после пожара и експлозиjе у намјенскоj индустриjи „Слобода“ у Чачку, између милион и по и два милиона еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:46