/ - Фото: Фејсбук
22/09/2021 u 14:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јелена Ђоковић: Захвална сам свим људима коју су остали да живе на Косову

Сви смо упалили свијеће за живе и упокојене, за здравље и мир у сваком манастиру, написала је Јелена на друштвеним мрежама

Супруга најбољег тенисера свијета Јелена Ђоковић огласила се на Инстаграму након посјете Косову и Метохији, наводећи да је посебно захвална свим људима који су остали да живе на КиМ и да одржавају сјај свијећа наше историје, културе и духовности. 

Јелена Ђоковић на Косово довела индијског гуруа, реаговао владика Фотије

Јелена је на друштвеним мрежама објавила фотографије из манастира Високи Дечани и из Пећке патријашије. 

image
- Фото: Фејсбук

Супруга Новака Ђоковића истакла је да је путовање за њу било предивно и да је са њега понијела велику љубав и захвалност. 

image
- Фото: Фејсбук

Захвалила се и индијском гуруу Моханђију, који је са њом обилазио косовске светиње, истичући да ће тако људи који њега прате много научити о српској историји и корјенима. 

image
- Фото: Фејсбук

- Сваки дар који смо оставили и загрљај и осмијех били су од срца. Сви смо упалили свеће за живе и упокојене, за здравље и мир у сваком манастиру и цркви коју смо посјетили. Свијећа је симбол несебичне жртве - она сагорјева себе да би другима дала свјетлост и сјај. Она је симбол живота и просвјетљења, отклањања страхова и мрачних мисли из нашег ума и срца и предавању свјетлости Бога. Kако смо онда усвојили традицију слављења рођења живота тако што гасимо свијећу на торти док замишљамо жељу? Запитала сам се и пожељела да макар у свом дому промијеним ту традицију. Све захваљујући овом путовању и посјетама усамљеним великим свијећама које сијају на тлу Kосова и Метохије да освијетле све нас и буду нам смјерница и путоказ да само оно сто је нематеријално опстаје и одолијева свему- поручила је Јелена. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 01:26