Чедомир Јовановић / - SRDJA BOLJEVIC
07/09/2021 u 17:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Јовановић: СПЦ злоупотријебљена, препознатљив рукопис Велике Србије

Јовановић је оцијенио да се у Црној Гори нарушава мир у цијелом региону, а да ће се посљедице тога осјетити и у Србији

Предсједник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је данас да су догађаји у Црној Гори посљедњих дана "огољели" ситуацију на Балкану и показали да процес помирења и суочавање са годинама рата није ни почео, а камоли да је завршен.

Јовановић сматра да је обавеза свих демократских снага у Србији да реагују на догађаје у региону наводећи да је "велика срамота" што су и власт и опозиција у Србији сложне у одбрани националних интереса у Црној Гори.

Он је у писаној изјави достављеној медијима навео да је Српска православна црква злоупотријебљена у политичком обрачуну између европске Црне Горе и оних који никада нису признали њену независност, те да је инсистирањем да се вјерски обред обави на Цетињу, СПЦ, како каже, свјесно учествовала у реализацији продубљивања кризе у тој земљи.

Јовановић је оцијенио да се у Црној Гори нарушава мир у целом региону, а да ће се последице тога осјетити и у Србији.

- Највећи интерес Србије је да се сачува мир, а не да се продубљују подјеле - навео је Јовановић.

Србија се, додао је, отворено ставила на једну страну у том политичком сукобу и да је улога у догађајима у Црној Гори потпуно промијењена слика Србије у региону и у Европи.

- Српски министри учествовали су у поменутим догађајима и званичници у нашој земљи то називају одбраном "српског света" - навео је Јовановић и додао да "нико нема право да окреће главу пред препознатљивим рукописом стварања Велике Србије".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 00:49