/ Фото: Фејсбук
18/03/2022 u 18:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Карић одушевљен пројом из Берана: Балканска душа је емотивна и посебна

Српски бизнисмен са својим пратиоцима на друштвеним мрежама подијелио причу о Бојани из Берана која је за Карића и његове сараднике умијесила проју по старом црногорском рецепту

Српски бизнисмен и некадашњи политичар Богољуб Карић подијелио је са својим пратиоцима на друштвеним мрежама доживљај са аеродрома у Њемачкој који га је, како је навео, много усрећио. 

- На повратку из Њемачке на аеродрому од наше земљакиње Бојане дочекала нас је топла проја, коју нам је њен супруг донио. Она је за нас тог дана умијесила по старом црногорском рецепту и то је право уживање, прија у свим приликама, али нас подсјећа на наше дјетињство када је проја била обавезна храна на трпези. Она нас је одхранила и данас је наша дјеца и унуци обожавају.  На пословним састанцима један од учесника нам је рекао да је ожењен Бојаном и замолио да се упознамо ближе и да будемо њихови гости. Били смо одушевљени гестом њеног супруга који је иначе Њемац. Бојана је из породице која живи у Беранама и поносна је на своје поријекло, држи до традиције и васпитања које је понијела из своје куће. Занимљиво је да сви наши људи из бивше Југославије су врло пријатни и радо се срећу и друже у свијету. Тако се повезују и праве врло успјешне послове, јер се управо људи са ових простора најбоље разумију и познају. Широка душа балканска је посебна, емотивна, носталгична и увијек тежи да се врати коријенима и свом завичају- написао је Карић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 22:18