/ - Фото: Фејсбук
07/04/2022 u 09:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Милица Ђурђевић: Нисам за коалицију са СНС-ом, али разговараћу са Вучићем

Подразумијева се да ћу разговарати са предсједником државе, то је основни ниво пристојности, казала је она

Српска странка Заветници прешла је цензус на парламентарним, али и на београдским, и важи за странку која би могла да утиче на то како ће власт у српској пријестоници изгледати.

Предсједница Заветника Милица Ђурђевић Стаменковски у интервјуу за Нову каже да ће разговарати и са представницима опозиције, а уједно поручује да имају вољу за смјену власти и да се то не доводи у питање.

Пошто је раније изјавиула да ће одазвати позиву Александра Вучића, на питање да ли то значи да не искључује могућност да уђете у коалицију са СНС-ом на нивоу Републике и у Београду, Ђурђевић Стаменковски каже да је та изјава погрешно интерпретирана.

- Могуће да је разлог томе незадовољство појединих прозападних политичких и медијских структура због чињенице да се изјаловила њихова намјера да Заветници не постану парламентарна опција, па покушавају да релативизују наш успјех. Ми смо једина странка која је самостално ушла у Скупштину и на тај начин постала водећа државотворна снага. Јасно ми је да то изазива неспокој у одређеним круговима, које је овакво провјетравање политичке сцене пробудило из њихове вишегодишње учмалости. Врло сам била прецизна, и прије избора и сада ћу бити - нисмо заинтересовани за коалицију са СНС-ом. Неки други ни пре ни после избора нису били експлицитни на ту тему, па ипак нису добили пропагандни третман какав смо ми. На питање да ли ћу разговарати са предсједником државе, који има уставну обавезу да контактира све шефове посланичких клубова, рекла сам да се то подразумијева, и вјерујем да ће то и остале колеге из опозиције урадити, ако озбиљно схватају политику и државу. То је основни ниво пристојности- казала је Ђурђевић Стаменковски. 

Додала је да ће им приоритет бити разговор са представницима коалиције НАДА и Патриотског блока.

- Верујем да потенцијал који такви разговори и договори могу имати, неће бити жртва лидерске сујете и да ће надвладати жеља да ојачамо српску политику у сусрет изазовима који су пред нама- закључила је она. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. septembar 2024 02:39