/ -FOTO: IVAN DINIć/NOVA S
08/04/2022 u 22:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Понош: И Свети Сава би на овим изборима тешко добио Вучића

Наставићу да се бавим политиком, али видјећу са ким ћу и како, казао је он

Мислим да би и Свети Сава на овим изборима у оваквој Србији тешко добио Александра Вучића, казао је предсједнички кандидат коалиције "Уједињени за побједу Србије" на недавно одржаним изборима у Србији Здравко Понош.

Он је у емисији "Вече са Иваном Ивановићем" казао да наставити да се бави политиком, али да тек треба да размисли о форми и да треба да "види с ким ће и како".

-  Имам превише година да би дозволио себи олако доношење одлука. Неке ствари мора да се разјасне прије тога, а прво је с ким- рекао је Понош у емисији на ТВ Нова С. 

Он је истакао да је у Србији вријеме да се нешто мијења и додао да нико нема разлога да се љути на грађане због начина накоји су гласали.

- Изашли смо и прошли како смо прошли и треба да видимо шта ћемо с тим - навео је Понош.

Понош наводи да се током кампање није обазирао превише на истраживања јавног мњења и додао да је урадио све што је до њега.

- Ја сам испунио оно што се од мене очекивало и допринио сам успјеху опозиције какав год да јесте- истакао је он.

Према његовим ријечима, у Србији много људи гласа по инерцији и додаје да је и рат у Украјини утицао на изборе у нашој земљи.

- Овај систем једноставно влада страхом од немаштине, рата или глади и то тако функционише већ годинама- наводи Понош.

Говорећи о дешавањима у Украјини и новим преговорима Србије о руском гасу, Понош оцјењује да "овај режим нема спољну политику".

- Долазе разговори о цени гаса и то неће бити лака ситуација. Овај режим нема спољну политику, није лако ни имати, али ова варијанта гдје се обећава и лијево и десно, зависно шта код жели да чује, то је на измаку и неке ствари ће морати да се ураде и то врло брзо. Србија је у овом моменту једна врућа жеравица- закључио је Понош. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 08:58