Darko Šarić / BLIC - BIA BEZBEDNOSNO INFORMATIVNA AGE
26/12/2021 u 22:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шарић служи казну у вили бившег кошаркаша Николе Пековића

Шарић, који је у петак пребачен у кућни притвор уз електронски надзор после више од седам година боравка иза затворских решетака, има право на сат и по времена дневно боравка ван куће

Дарко Шарић (51), коме ће се крајем фебруара идуће године изнова судити за шверц 5,7 тона кокаина из Јужне Америке у Европу, кућни притвор издржава у вили на Дедињу која се већим дијелом води на некадашњег кошаркаша, иначе његовог кума, Николу Пековића (35).

Према подацима из српског катастра, дио непокретности води се на инвеститора, односно фирму која сједиште има на Вождовцу, пише Курир.

Зграда је подигнута на плацу који има 997 метара квадратних. Сваки стан има гаражу од 20 квадрата и мало двориште. Све то је заклоњено металном оградом, која подсјећа на ону коју је имала вила некадашњег предсједника СРЈ Слободана Милошевића у Толстојевој 33, такође на Дедињу.

Сама зграда, као и њена околина покривена је модерним електронским надзором.

Занимљиво је да је, судећи према доступним подацима, градња самог здања била у току када се Дарко Шарић, после вишегодишњег бјекства, предао правосудним органима Србије 18. марта 2014. године. После хапшења, заплијењена му је имовина која се водила на његово име, име његове супруге Лане Поповић, као и других чланова породице.

Шарић, који је у петак пребачен у кућни притвор уз електронски надзор после више од седам година боравка иза затворских решетака, има право на сат и по времена дневно боравка ван куће.

Њему су, иначе, током процеса заплијењене бројне непокретности ‒ станови, парцеле, хотели и предузећа. У процесу у ком му се судило за прање око 20 милиона еура, који су наводно стечени диловањем кокаина, Шарић је пред Специјалним судом у Београду изјавио да је новац стекао на легалан начин, наводећи да посједује доказ да је легално стекао 45 милиона еура својим пословима и да није прао паре. За имовину је рекао да му је сва одузета, али и да је, како је рекао, „наравно, нешто успио да сакрије”.

- Све ми је одузето, али ја сам продао једну фирму за 29 милиона (еура). Нешто сам сакрио да ми не би одузели све ‒ рекао је својевремено Шарић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:32