ФОТО: МУП СРБИЈЕ
15/07/2021 u 18:10 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Саслушани сарадници кавчана: Миљковић одлучио да проговори, остали ћутали о монструозним злочинима

На данашњем саслушању Беливук и сви припадници групе бранили су се ћутањем, сем Марка Миљковића чије саслушање још траје

Вељко Беливук звани Веља Невоља и припадници његовог криминалног клана који су данас из притвора довезени на саслушање у Специјални суд у Београду, бранили су се ћутањем.

Међутим, само је један од припадника клана, и то Беливукова "десна рука" Марко Миљковић звани Звер, одлучио да проговори.

На данашњем саслушању Беливук и сви припадници групе бранили су се ћутањем, сем Марка Миљковића чије саслушање још траје.

Подсетимо, Веља Невоља и припадници криминалне групе, коју је како се сумња, он предводио приведени су око 12 сати данас на ново саслушање јер је прошле недеље против припадника ове групе проширена истрага и они се сада сумњиче да стоје иза још двије ликвидације - Александра Глигоријевића Пукија и Лазара Вукићевића.

Ова криминална група, која се дуго крила иза навијачке групе "Принципи" (раније "Јањичари") у првој фази истраге осумњичена је за три убиства и то Милана Лјепоје, Здравка Радојевића и Горана Величковића. Након првог проширења истраге, четири припадника клана Веље Невоље, осумњичена су и за отмице.

Пропао сан о балканској мафији: Мафијаши падају кад мисле да су недодирљиви

Подсјећамо, хапшење Вељка Беливука представило је један од јачих удара на сараднике кавачког клана и ту криминалну организацију. 

У Београду прво долази до хапшења Вељка Беливука и Марка Миљковића, вођа огранка кавчана у Србији. Они се смтарају, према наводима истраге, главним помагачима за планирање и извршење већег броја злочина, под командом Радоја Звицера, вође кавчана. Пали су након доласка из Црне Горе, гдје су се наводно састали са Звицером.

Србија, а затим и Црна Гора расписује међународну потјерницу за Радојем Звицером, вођом кавчана и "човјеком из сјенке", који је и данас "корак испред" надлежних органа и налази се у бјекству. Истражни органи Србије ухапсили су и  Дарка Елеза, који се доводи у везу са Вељком Беливуком- Вељом Невољом. Да ту није крај рушења "сна о балканској мафији", потврђује и хапшење неколико десетина особа у Словенији које су означене као припадници и сарадници ове криминалне организације. 

Поставља се питање да ли је "удар" на кавачки шанса за супростављени шкаљарски клан, који "мирно" посматра  хапшења и потјере за кавчанима.

(Kurir.rs/Blic.rs. Портал Дан)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:05