Злостављање дјеце-фото: shutterstock / - Злостављање дјеце-фото: SHUTTERSTOCK
28/05/2021 u 19:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сексуално злостављање дjечака узнемирило Србиjу

Мало jе рећи да нас jе све узнемирила ова виjест, али у овом моменту наjважниjе jе да се сви максимално ангажуjемо и пружимо подршку дjечаку према коме jе извршено насиље ињеговом оцу, казала је Вичек

Државна секретарка у српском Министарству просвjете, науке и технолошког развоjа Анамариjа Вичек, по налогу првог потпредсjедника Владе и министра просвете, науке и технолошког развоjа Бранка Ружића, посjетила jе данас Бачки Jарак, како би разговарала са представницима школе и родитељем дjечака коjи jе сексуално злостављан од стране других малољетних ученика те школе, пишу Вечерње новости.

– Мало jе рећи да нас jе све узнемирила ова виjест, али у овом моменту наjважниjе jе да се сви максимално ангажуjемо и пружимо подршку дjечаку према коме jе извршено насиље и његовом оцу –рекла jе Вичек.

Она додаjе да jе Министарство одмах спровело процjену поступања школе, као и да су се Тим за заштиту ученика од дискриминациjе, насиља, злостављања и занемаривања и Тим за кризне ситуациjе одмах састали како би поразговарали о конкретним активностима како би се даље заштитио дjечак.

Министарство jе, након увида у стање и анализе, дало препоруке управи школе да се за сваки случаj изврши интерни надзор и испита евентуална одговорност запослених иако за сада таквих индициjа нема. Такође, наложено jе да се подигне ниво безбjедности и превенциjе на нивоу школе.

– Очигледно jе да васпитне активности коjе школе примjењуjу кроз ваннаставне активности са ученицима, а изостале су због епидемиолошке ситуациjе, недостаjу у свим установама – рекла jе државна секретарка и додаjе да jе због тога министар захтиjевао да наставници кроз обуку савладаjу вjештине потребне да код дjеце развиjаjу вишу свиjест о безбjедности вjештине управљања стресом, управљању конфликтима и спречавању сексуалног, родног насиља кроз све предмете и радионице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 12:53