Александар Вучић / - Твитер
31/10/2021 u 15:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

СНС убједљив у анкети - 58,3 одсто, цензус би прешле још само четири листе

Цензус би прешле Социјалистичка партија Србије са 9,4 одсто, ССП Драгана Ђиласа са 5,4, коалиција ДСС/ПОКС са 4,3 и ÐБ Саше Радуловића са 3,4 одсто, показује истраживање. Сви остали би, према истраживању, били испод цензуса

Када би се парламентарни избори у Србији одржавали наредне недјеље Српска напредна странка освојила би 58,3 одсто гласова, а цензус би прешле још четири листе, показује истраживање агенције Фактор плус.

Цензус би прешле Социјалистичка партија Србије са 9,4 одсто, ССП Драгана Ђиласа са 5,4, коалиција ДСС/ПОКС са 4,3 и ÐБ Саше Радуловића са 3,4 одсто, показује истраживање које преноси "Блиц".

Сви остали би, према истраживању, били испод цензуса.

На граници су Заветници са 2,9 одсто и Народна странка Вука Јеремића са 2,7, док су иза ДС (1,9), Савез зелених (1,8), ПСГ и Двери (1,5) и СРС са 1,4 одсто.

Други еколошки покрети могли би да рачунају на три процента гласова укупно, Јединствена Србија на један, док је 1,5 одсто испитаника одговорило да би гласало за "неку другу опцију".

Истраживање показује да би напредњаци на београдским изборима освојили 44,3 одсто, ССП 9,7, СПС 7, док би Инцијатива Не давимо Београд добила 6,4 процената гласова.

За Доста је било у Београду би гласало 3,9 одсто испитаника, коалиција ДСС/ПОКС узела би 3,1, а Народна странка 2,9 одсто.

Савез зелених 2,7, Заветници 2,5, ДС 2,4 , а ПСГ 2. За Двери би гласало 1,3 процента, за радикале 1,1, док 10,7 одсто каже да би глас дало некој другој опцији.

На питање да ли би исто гласали на предсједничким, парламентарним и градским изборима, потврдно је одговорило 75 одсто испитаника, 16 је рекло одрично, док 9 одсто нема став о том питању.

Да ли мислите да би све опозиционе странке изаћи на изборе потврдно је одговорило 44 одсто испитаника, 20 процената сматра да ће све странке опозиције изаћи само у Београду, одрично је одговорило седам процената, а 16 сматра да неће, али оставља могућност да се предомисле.

Њих 13 одсто нема став.

Како наводи "Блиц", испитаници су оцјенама од 1 до 5 оцјењивали кључне факторе који утичу на њихов избор странке или личности за коју гласају.

Према добијеним резултатима највећи утицај имају економски напредак, и борба против криминала и корупције са оцјеном од 4,3, слиједи стабилност са 4,2, а социјална правда са 4,1.

Однос према Косову добио је оцјену 3,7, брига за заштитну средине 3,3, а одговрна национална политика 3,8.

Директор агенције Фактор плус Владимир Пејић каже да нема већих промјена у последњих мјесец дана када је ријеч о рејтинзима странака.

Он наводи да је слична ситуација и са предсједничким изборима и оцјењује да ће Александар Вучић, ако буде кандидат, што је највјероватнија опција, много донијети листи око СНС.

(Блиц)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

18. maj 2024 10:41