Гојковић / Фото: П. Милошевић
12/07/2021 u 20:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Српска министарка културе: Аца Лукас је дио тренда, књиге пишу бројне звијезде

Те књиге увијек нађу свој пут до своје пубике, која воли некакве пикантерије из њихових живота, каже Маја Гојковић

Маја Гојковић, потпредсједница Владе Србије и министарка за културу и информисање, на молбу листа Данас да коментарише то што је у Позоришту на Теразијама, у Београду недавно промовисана књига – аутобиографија Александра Вуксановића, алијас Аце Лукаса, рекла је да је „то тренд у свијету и да познате личности издају књиге“.

- То је свјетски тренд, који је кренуо из САД, гдје највеће поп-звијезде или кантри-звијезде, глумци, глумице и режисери издају своје биографије. Оне увијек нађу свој пут до своје пубике, која воли њих или воли некакве пикантерије из њихових живота. Kњиге издају Бритни Спирс, породица Ејми Вајнхаус, собарица Наоми Kембел и то увијек у свијету неко чита - рекла је Гојковић.

Она је додала да „нико не жели сада да буде цензор, какви су постојали некада у историји наших простора, да кажу – неко смије да пише, а неко не смије да пише“, а потом истакла да је „све то ствар приватних издавача и публике, која жели то да чита и подстиче издавање таквих књига“.

- То је све што могу да кажем, јер књигу нисам прочитала. Нисам заговорник давања оцјена представа, филмова и књига које нисте видјели и прочитали, а то се дешавало у нашој историји- казала је министарка.

На реакцију новинара Данаса да није проблем у штампању таквих књига, него у томе што је Лукасова књига промовисана у јавној установи и храму културе, те на питање да ли она има проблем са тим што је аутору те књиге, особи за коју дио јавности сматра да је парадигма свега што је нецивилизовано и некултурно у Србији, омогућено да своју аутобиографију представи на таквом месту, она је одговорила да је то "ваша оцјена". 

- Ја на такав начин не могу да разговарам – да дајем изјаве о људским животима и њиховим дјеловањима и о публици, која то воли и подржава и оне који имају друге погледе на живот, умјетност и популарне облике забаве- поручила је Гојковић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 15:41