/ FOTO:PORTAL DAN, MUP.RS
07/11/2022 u 18:14 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SVJEDOČENJE LALIĆA: Govorio o likvidacijama škaljaraca i kontaktu sa Zvicerom i Kašćelanom

Tvrdio je da je bio na vezi preko aplikacije "skaj" sa Karlosom i još jednom osobom i da su mu rekli da su to Kašćelan i Zvicer

Nakon što je položio zakletvu, Srđan Lalić je krenuo sa svjedočenjem u predmetu grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, prenose Novosti.rs.

Srđan Lalić je govorio i o pripremama za ubistvo Igora Dedovića i Stevana Samatovića u Atini, januara 2020. godine. Naveo je da je na Gloifadi boravilo dvadesetak pripadnika kavačkog klana, sa ciljem da se lociraju Dedović, Stamatović, kao i Kožar. 

Svjedočenje Lalića: Pratio sam škaljarce koji su bili prijetnja po Belivukov život

- Nosili smo kamere, špijunsku opremu. Imali smo informaciju da su tamo, jer su im porodice praćene, ali ništa nismo našli- kazao je svjedok saradnik.

PODGORIČKI VIŠI SUD: Belivuk i Miljković tražili da prisustvuju kontroli optužnice za ubistvo Milete Radulovića

Lalić je naveo da se na Belivukov zahtjev vratio u Atinu početkom januara. Tvrdio je da je bio na vezi preko aplikacije "skaj" sa Karlosom i još jednom osobom i da su mu rekli da su to Kašćelan (Slobodan) i Zvicer (Radoje). 

Belivuk i Miljković pred Višim sudom putem video linka

- Izbio je problem jer su se Lainović i Brašnjević, koji su bili u Grčkoj potukli sa nekim ljudima. Komunicirao sam sa Lainovićevom majkom koja je na skaju bila big mama i njegovim bratom, ali i Zvicerom. Pušteni su iz pritvora posle nedelju dana. Imao sam informaciju da je za njihovo puštanje iz pritvora plaćeno 100.000 eura. Ostao sam sa njima u kontaktu, ispričali su mi kako su likvidirali Dedovića i Stamatovića, kao i kako su ih pronašli i pratili- navodi u svom svjedočenju.

BELIVUK PRED PODGORIČKIM VIŠIM SUDOM: Ostao bez advokata, sudiji poslao pismo o moru i mjesecu

Prema Lalićevim riječima, nakon ubistva u Atini, Miljković je od njega tražio da sprži sve Lainovićeve aparate, kao i aparate njegove majke i brata, da sprži aplikaciju "skaj". Naveo je da mu je tada Miljković pokazao slike mrtvog Lainovića, koji je likvidiran, prema njegovim riječima na Kosovu i Metohiji. 

-Lainovića su pretukli i ubili ga hicem u glavu. Imao je naduveno lice, ležao je na travi, noge su mu bile savijene u rupi iskopanoj u zemlji. Mene je to iznenadilo, imao je velike zasluge u klanu, izvršio je dvije drske likvidacije, bio je koristan - rekao je Lalić. 

Dodaje:"Lainovićeva majka je narednih mjeseci dolazila na stadion, raspitivala se o njemu, novcu koji je ostao. Miljković je naredio da se svi držimo priče, da je svojeglav otišao da se nađe sa nekim svojim prijateljem Aresom, koji je bio u Španiji i da ga je tu škaljarski klan oteo i likvidirao".

Lalić je naveo i da je Lainoviću i Brašnjeviću trebalo da se isplati milion eura, ali da je Zvicer odlučio da im bude isplaćeno po 250.000 eura. Dodao je i da zna da je Lainović od tih para kupio drogu, BMV, sat roleks.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:32