/ Фото: Србија Данас
17/06/2021 u 13:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тадић о Вучићу: Он у Србији има власт, али нема одговорност

Свео је грађанина на поданика и нијемог следбеника култа великог вође, тврди бивши предсједник Србије

Предсједник Социјалдемократске странке и бивши предсједник Србије Борис Тадић изјавио је да се актуелни предсједник Александар Вучић, иако има највећу власт у Србији, понаша као човјек који има најмању одговорност.

Тадић је у интервјуу за недељник Нови магазин казао да је за све лоше што се дешава Вучићу крива бивша власт и не да не сноси никакву одговорност за криминал свог система него још огољавање тог криминала назива борбом против криминала.

- Баш као што и откривање да су се у вријеме његовог мандата несметано секле главе људима по Србији назива успехом, умјесто да понесе политичку одговорност за сав тај криминал. У Вучићевој ери у Србији се свим расположивим инструментима разарају институције које смо мукотрпно градили након Петог октобра, сводећи поново грађанина на поданика и нијемог следбеника култа великог вође - рекао је бивши предсједник Србије.

Сви они који тврде да је све исто и да је Вучић само „усавршио“ наш политички модел, додао је Тадић, или су лишени сваке политичке интелигенције или су саучесници напредњака у злочиначком лажовском подухвату, који има за циљ уништавање сваке помисли на демократизацију Србије и нормализацију социјалних односа.

- Иза свега, у ствари, стоји идеја стварања режимске супербогаташке олигархије и социјалног растакања, које ће све изборе у будућности учинити ирелевантним због концентрације политичке, медијске и финансијске моћи у рукама Вучићеве братије и напредњачке страначке елите. Србија у мом и Вучићевом мандату су друштва која иду у супротним смјеровима иако само формално оба као стратешки циљ имају чланство у ЕУ - оцијенио је Тадић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 16:15