Јошка Броз  / Фото: Зорана Јевтић
15/02/2022 u 14:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Титов унук: Свјестан сам да комунизам више није популаран

Комунистичка партија је покушавала да уђе у парламент Србије, али то није било могуће

Унук Јосипа Броза Тита, Јошка Броз каже да је свјестан да на балканским просторима комунизам више није популаран. 

Јошка Броз је некада био лидер Kомунистичке партије, а сада је та странка одлучила да промијени име у Српска љевица. Та одлука је донијета на конгресу, и то једногласно, а вијест је јавност у Србији поприлично изненадила.

За Kурир телевизију Јошка Броз оцјењује зашто је име партије промијењено, а прије свега, као главни разлог наводи да су покушавали да уђу у парламент, али да то није било могуће.

- Од кад је била регистрована комунистичка партија, покушавао сам на све могуће начине да уђемо у парламент и да будемо парламентарна странка. Међутим, није се могло. Мислим да је то и нека политика која влада овдје -казао је он.

Јошка Броз додаје да схвата да комунизам више није популаран, као и да ствари мора да се мењају.

- Онда смо се договорили да промијенимо име у Српска љевица. Имамо доста оних коју су избјегавали Kомунистичку партију из једног разлога - што комунизам више није популаран. А ако те неко кочи, онда мора нешто да урадиш. Штета је изгубити свих ових 11 година колико трајемо, јер након осам година ако не будеш парламентарна странка - гасиш се. Мора поново да се скупљају потписи - закључио је Јошка Броз.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 08:09