/ Фото: РТВ
03/07/2021 u 21:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Грачаници протест у знак подршке Јовановићу: Ристо није крив

Окупљени су носили транспаренте на којима је писало "С вјером у Бога до слободе", "Заклињем се Богом и у своју ћерку да нисам крив"...

У Грачаници је данас одржан протест мjештана ове општине против одлуке приштинских правосудних органа да продуже притвор Подгоричанину Ристу Јовановићу, који је приведен на Газиместану због наводног изазивања националне и вjерске мржње и нетрпељивости.

Окупљени су носили транспаренте на којима је писало: "С вјером у Бога до слободе", "Није крив", "Заклињем се Богом и у своју ћерку да нисам крив" и "Правда за Риста".

Окупљени грађани шетали су од Дома културе до споменика Милошу Обилићу.

image
Фото: РТВ

Полиција је обезбјеђивала протест, а инцидената није било.

Бранилац Риста Јовановића, адвокатица Јована Филиповић наводи да се Јовановић не терети због ситуације која је довела до хапшења, када је приговорио полицији на захтјев да се изврши претрес монахиње.

Како наводи, Јовановић се терети за изазивање националне и вјерске мржње и нетрпељивости, са доказним видео снимком на којем се не може чути та тврдња Тужилаштва.

- У оптужници се само помиње да је наводно узвикивао погрдне називе, али у доказном материју у који смо имали увид нема тога за шта се терети. Снимак који је приложен траје минут и нема тога што стоји у оптужници - наводи Филиповићева.

Захтјеви окупених грађана су да се Јовановић ослободи, а уколико се то не догоди они ће наставити са мирним изражавањем протеста.

- На одлуку о продужавању притвора уложили смо жалбу, на коју смо требали да добијемо одговор данас, али пошто је викенд сачекаћемо пар дана. Ниједним материјалним доказом, нити изјавом свједока није потврђено оно што се наводи у оптужници, већ о паушалним наводима тужилаштва - наводи Филиповићева.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:47