/ - FOTO:NI.VI.SUD.RS /PREUZETO SA NOVA.RS.
19/10/2023 u 16:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uhapšena predsjednica suda u Nišu: Pustila osuđenika u zamjenu za odmor na Zlatiboru

Postoje sumnje koje pokazuju da je vaučer uplaćen upravo od strane privrednog društva čiji je vlasnik sin čovjeka koji je pušten na slobodu

Predsjednica suda u Nišu Dragana Ž. uhapšena je danas u akciji MUP zbog sumnje da je izvršila zloupotrebu položaja, prenose Novosti.rs.

Ona je, kako je saopšteno,  kao predsjednik vanraspravnog vijeća ovog suda donijela i potpisala rješenje kojim se usvaja molba za puštanje na uslovnu slobodu osuđenog R. M, a zauzvrat je dobila vaučer za boravak u hotelu na Zlatiboru sa svojom porodicom.

Postoje sumnje koje pokazuju da je vaučer uplaćen upravo od strane privrednog društva čiji je vlasnik sin čovjeka koji je pušten na slobodu.

- Postoje osnovi sumnje da je osumnjičena u periodu od februara do avgusta 2023. godine iskoristila svoj službeni položaj predsjjednika Višeg suda u Nišu tako što je po prethodnom obećanju i dogovoru sa osuđenim R.M., kao predsjednik vanraspravnog vijeća Višeg suda u Nišu donela i potpisala rješenje kojim se usvaja molba za puštanje na uslovni otpust osuđenog R.M. da bi za tu službenu radnju primila vaučer za boravak u hotelu na Zlatiboru čime je pribavila sebi i članovima svoje porodice imovinsku korist, jer je iskoristila vaučer za boravak u hotelu u trajanju od sedam dana sa porodicom - navodi se u saopštenju Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

Visoki savjet sudstva je danas održao sjednicu i donio odluku o ukidanju imuniteta Dragani Ž. odnosno odobrio njeno hapšenje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 23:56