/ Фото: STARSPORT
11/03/2022 u 10:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Веља Невоља износи одбрану тек после избора у Србији

Оостоји велика бојазан од тога шта би окривљени могли да испричају о спрези криминала и врха српске полиције, али и државе

Припремна рочишта у поступку против ухапшених вођа навијача Вељка Беливука и Марка Миљковића, као и чланова њихове криминалне групе, била су заказана за ову недељу, а на самом старту дошло је до извјесног одлагања.

Према сазнањима Нова.рс, главни претрес сигурно неће бити одржан прије предсједничких и парламентарних избора, који ће бити 3. априла, јер постоји велика бојазан од тога шта би окривљени могли да испричају о спрези криминала и врха српске полиције, али и државе.

На припремном рочишту, тужилац чита оптужбу, окривљени се кратко изјашњавају о кривици, након чега ће услиједити предлагање доказа. На самом старту дошло је до паузе, па је тако прво у низу припремних рочишта одложено због захтјева одбране оптужених да се из поступка изуме судско вијеће и тужилац.

Овим темпом, али и због чињенице да је ријеч о обимном предмету са великим бројем окривљених, не очекује се да се главни претрес, на којем ће оптужени имати прилику да до детаља изнесу своје одбране, одржи прије 3. априла.

. Претпоставља се да ће главни претрес сачекати, односно биће сазван тек након што се одрже избори. Оптужени су припремили своје одбране током годину дана проведених у притвору и спремни су да све испричају о везама са људима из полиције, али и политике. Очекује се да проговоре о досад непознатим детаљима јавности о различитим случајевима, али и да испричају све о услугама које су чинили за одређене људе- каже извор Новар.с

Беливук и Миљковић, прва два човјека озлоглашеног клана, досад су неколико пута давали изјаве у Тужилаштву за организовани криминал, када су говорили о услугама које су чинили за власт.

Између осталог, Беливук је прошле године истакао да је њихово појављивање на трибинама имало задатак да заустави негативно скандирање против предсједника Србије Александра Вучића.

- Омогућавали смо то непјевање, нескандирање њему, његовим члановима породице, његовим пријатељима, недизање парола, недолажење хулигана на геј параде и појављивање на СНС митинзима како би се омасовио скуп- рекао је Беливук.

Фебруара ове године истакао је да су он, убијени навијач Александар Станковић, звани Сале Мутави, али и контроверзни бизнисмен Звонко Веселиновић послали момке да руше у кварту Савамала 2016. Године. Тада је најавио и да ће изнети нове чињенице о бројним услугама које су радили.

На припремном рочишту Беливук је поново најавио спремност да прича о Савамали, али и убиство Оливера Ивановића и смрти Владимира Цвијана.

Подсјетимо, клан Вељка Беливука годинама је дјеловала под параваном навијачке фракције “Принципи”. Терете се за низ монструозних ликвидација.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 10:03