/ - FOTO: PRINTSCREEN TWITTER/DECANIMONASTERY
01/11/2021 u 15:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Манастир Високи Дечани: Виолинисткиња из Јапана свира испред светиње

Овакав потез поздравила је и Фон Крамон, која је у коментару на објаву написала да би вољела да чује ову музичку нумеру

Манастир  Високи Дечани објавио је данас снимак виолинисткиње из Јапана која свира испред манастира као одговор на, како се наводи, националистичке реакције и увреде у неким албанским медијима после апела извјестиоца Европског парламента за Косово Виоле фон Крамон Приштини да примени одлуку Уставног суда о враћању имовине манастиру, пишу Новости.

- После апела Виоле фон Крамон (тзв.) косовским властима да спроведу одлуку Уставног суда о манастиру Високи Дечани, појавиле су се националистичке реакције и увреде у неким албанским медијима. Одговарамо снимком који приказује посјетитељку из Јапана, која је показала како се његује свјетска баштина - поручили су из манастира на Твитеру.

Овакав потез поздравила је и Фон Крамон, која је у коментару на објаву написала да би вољела да чује ову музичку нумеру.

Она је нагласила да је манастир Високи Дечани "невероватно мјесто и важно за косовске грађане".

Удружење историчара тзв. Косова "Али Хадри", огранак у Дечанима, оцијенило је раније, реагујући на изјаву фон Крамон да Приштина мора да спроведе одлуку уставног суда о враћању имовине манастиру Дечани, да је је та одлука неуставна и незаконита и да неће бити спроведена.

Извјестилац Европског парламента за тзв. Косово Виола фон Крамон недавно је позвала власти привремених приштинских институција да заштите српско православно црквено наслеђе на Косову и Метохији.

Фон Крамон, која често даје изјаве које иду у прилог Приштини, написала је на Твитеру, уз фотографију са игуманом Високих Дечана Савом Јањићем, да позива владу у Приштини да спроведе давно закаснелу пресуду уставног суда, јер владавина права значи једнак третман свих.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 00:11