Јапански амбасадор Привредна комора / - Привредна комора
27/05/2022 u 20:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кацумата: Желим да се посветимо развоју бизнис веза са ЦГ

Амбасадор Јапана Такахико Кацумата поручио данас да та земља пружа пуну подршку Црној Гори на путу ка Европској унији

Нерезидентни амбасадор Јапана у Црној Гори Такахико Кацумата изјавио је данас да Јапан пружа пуну подршку Црној Гори на путу ка Европској унији и њеним друштвеним и економским реформама.

Амбасадор је оцијенио да Црна Гора има бројне потенцијале, посебно у туризму и производњи хране и додао да жели да се посвети развоју бизнис веза са Црном Гором.

ТКацумата се данас састао са генералним секретаром Привредне коморе Црне Горе (ПКЦГ) Митром Бајчетом, којем су присуствовали и представници Јапанске агенције за међународну сарадњу (ЈИЦА).

Како је саопштено из ПКЦГ, Кацумата је истакао веома добре политичке односе Јапана са Западним Балканом и Црном Гором, уз оцјену да постоји простор за значајно интензивирање економских односа.

У саопштењу се наводи да је гост исказао подршку Јапана друштвеним и економским реформама које спроводи Црна Гора и њеној тежњи да буде прва сљедећа чланица Европске уније.

“Желим да се посветимо развоју бизнис веза са Црном Гором. Зато смо ту са ЈИЦА и представницима компанија како бисмо интензивирали разговоре са пословном заједницом и државом”, рекао је Кацумата.

Он је позвао Црну Гору да учествује на ЕXПО-у у Осаки 2025. године, што ће, како је додао, бити прилика да се црногорско тржиште додатно представи јапанским и свјетским инвеститорима.

“Амбасада стоји на располагању за организовање заједничких активности са Привредном комором” казао је он.

Бајчета је поручио да се нада да ће сусрет утицати да се покрену инвестиције, додајући да ПКЦГ стоји на располагању компанијама из Јапана које желе да послују у Црној Гори.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 05:40