Aleksanda Vučić - Glasanje o rezoluciji o Srebrenici / - FOTO: SKRINšOT YT
23/09/2024 u 19:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vučić: Odlikovaću predstavnike država koji su u UN bili uz Srbiju po pitanju Srebrenice

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je u Njujorku da će odlikovati predstavnike država koje su bile na strani Beograda prilikom majskog usvajanja Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (GS UN).

- Vidim da su neki poludjeli negdje zbog toga što mi odlikujemo ljude koji su štitili međunarodno pravo i štitili Srbiju. To je naša stvar, to je naš unutrašnji akt i pitanje našeg suvereniteta. Vidim da bi oni to rado da nam zabrane - rekao je srpskim medijima Vučić, koji je u Njujorku povodom 79. zasjedanja GS UN.

Pojedini beogradski mediji prethodno su javili da će Vučić odlikovati ambasadora Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasilija Nebenzju.

Vučić o izjavi majke Srebrenice: Sramota je da kažem nešto loše za nekoga ko je izgubio najbliže

- Tu su naravno i Rusi i Kinezi, i Nikaragva i Meksiko i Brazil, Indija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kongo, u zavisnosti od toga kakav je nivo podrške bio -  dodao je Vučić, prenosi N1.rs.

(VIDEO) Vučić: Priština prijeti svima blokirajući slobodnu trgovinu

Vučić je rekao da će se danas sastati sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcom, a „sutra ili prekosutra“ sa savjetnikom predsjednika SAD za nacionalnu bezbjednost Džejkom Salivenom, za koga je rekao da je „vjerovatno najmoćnija osoba u SAD“ trenutno.

Komentarišući situaciju u svijetu, Vučić je kazao da se „stvari ubrzavaju“ i da „niko ne priča o kompromisu, već svi pričaju o pobjedi“.

- Mir nam je nasušna potreba. Riječ mir nikada nije bila potrebnija, ali posle riječi mir svi dodaju ono ‘ali‘ - naveo je Vučić.

On je rekao i da je Srbija počela sa uspostavljanjem diplomatskih odnosa sa tri države – Tuvalu, Kiribati i Gvajana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

23. septembar 2024 19:08