MUP SRBIJE / - ALEKSANDAR VULIN/ - MUP SRBIJE
24/06/2024 u 09:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vulin: U EU nema mesta za Srbiju, postoji alternativa – BRIKS je nada

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin istakao je da je BRIKS nada i prilika za savez sa zemljama koje "od nas ne traže ništa, a mogu da nam ponude i više nego što tražimo".

Vulin je u autorskom tekstu u listu Politika napomenuo da cilj teksta nije da upoređuje ili suprostavlja BRIKS i Evropsku uniju (EU), već da pokaže da postoji alternativa (EU), za koju, kako je rekao, duboko vjeruje da je bliža kraju nego početku i da je posebno uvjeren da "u tom klubu nema mjesta za Srbiju, čak ni da se odrekne Kosova i Metohije".

Kako je naveo, "za članstvo u BRIKS-u nije potrebno usvojiti zakone koji su napisani van granica naše zemlje, ne morate predati vlast NVO sektoru, niste dužni da na vašu ambasadu istaknete zastavu Ukrajine ili ozakonite istopolne brakove".

- Za članstvo u BRIKS-u nije potrebno uvesti sankcije bilo kome niti prepustiti drugima vođenje spoljne politike vaše zemlje - napisao je Vulin, koji je zadužen za unapređenje saradnje sa zemljama BRIKS-a: Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južnoafrička Republika.

Lavrov: Rast BRIKS-a pokazatelj stvaranja multipolarnog svijeta

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. jun 2024 10:05