Александар Вулин / - РТРС
12/06/2021 u 14:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вулин: Звицер киван на Вучића јер је повео борбу против криминала, прије које је био угледни грађанин Црне Горе

Вулин је рекао да неке тајне службе помажу таквим криминалним групама да пренесу дрогу преко океана и дистрибуирају је зарад политичке дестабилизације земаља „које су непослушне“

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио током гостовања на ТВ Прва, је да су организоване криминалне групе Вељка Беливука и Радоја Звицера у стању да дестабилизују читаве државе, а да би у Србији предмет дестабилизације било "уклањање" предсједника Александра Вучића.

Говорећи о наводном вођи „кавачког клана“ Радоју Звицеру, који је у бјекству, Вулин је рекао да је Звицер „киван“ на Вучића зато што је повео борбу против криминала, „прије које је он био угледни грађанин Црне Горе и угоститељ“.

Вулин је рекао да неке тајне службе помажу таквим криминалним групама да пренесу дрогу преко океана и дистрибуирају је зарад политичке дестабилизације земаља „које су непослушне“, преноси портал Н1.

- Има ли бољег начина да дестабилизујете земљу, а да не ликвидирате највишег функционера, има ли бољег начина него да вршите тим новцем корупцију међу функционерима, или да тим новцем инфилтрирате неке људе у навијачке групе које могу да окупе велики број младих на улицу а да не питају зашто - казао је Вулин.

Коментаришући међународну полицијску акцију „Тројански штит“, у којој је у Бечу ухапшен наводни припадник „кавачког клана“ Дарио Ђорђевић Декстер, Вулин је рекао да је српска полиција дужи период пратила Ђорђевића, а да је аустријској полицији дојавила да ће се са дрогом налазити у Бечу.

Вулин је рекао да је Ђорђевић учествовао у припреми више ликвидација, а да је његова група радила за оног „ко је плаћао“ и растурала наркотике.

- То је криминална група која је има пуно крви на рукама и пуно дроге. Добро је што више није на улици - истакао је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 05:34