/ FOTO: IRFAN LIčINA/NOVA.RS; NENAD MIHAJLOVIć
15/11/2021 u 21:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зукорлићев син: За мојим оцем су плакали и Срби, и њима недостаје

Усаме Зукорлић ступио је на дужност првог човјека Странке правде и помирења, коју је основао његов недавно преминули отац

Син муфтије Муамера Зукорлића, Усаме ступио је јуче на дужност првог човјека Странке правде и помирења, коју је основао његов недавно преминули отац.

Новоизабрани предсједник поручио је члановима и симпатизерима странке да не брину и да је муфтија оставио за собом институције, тимове и људе којима је вјеровао и који су способни да их воде.

Нагласио је да за Муамером Зукорлићем нису плакали само Бошњаци, већ и Срби и да он и њима недостаје.

- Желим нагласити да хоћемо јединствену Исламску заједницу са духовним центром у Сарајеву у матици Босни и Херцеговини. Ми имамо као странка потписан споразум са владајућом партијом и желим да нагласим да ћемо се као странка побринути да се испоштује сваки члан и оно што је наш вођа оставио да се спроведе до краја- закључио је Усаме Зукорлић. 

Усаме је рођен у граду Kонстантини у Алжиру, а мајка му је Арапкиња Умеја Абу Таха Зукорлић. Школовао се у Новом Пазару. Предавао је као наставник у Медреси Гази Иса-бег и радио као асистент на праву на Интенационалном универзитету у Новом Пазару.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 02:33