Вучић и Стефановић / -Н1
13/04/2021 u 12:56 h
Ljiljana RadenovićLjiljana Radenović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Обрадовић: Стефановић уцјењује Вучића да би избјегао хапшење

Да ли је Небојша Стефановић послије три године пустио јавности информацију да је Цвијан мртав да би послао поруку Вучићу и заштитио себе? Шта још све знају Небојша Стефановић и Дијана Хркаловић о Александру Вучићу, упитао је Обрадовић
Лидер Покрета Двери Бошко Обрадовић је на јучерашњој конференцији за новинаре упутио десет питања министру полиције и републичком јавном тужиоцу, а основно је чиме актуелни министар одбране Небојша Стефановић уцјењује Александра Вучића и тако избјегава хапшење...
– С обзиром на то да расвјетљавање свих најактуелнијих афера крупног криминала и корупције у врху власти спада у дужност Министарства унутрашњих послова и Републичког јавног тужилаштва, а с обзиром на ћутање и нечињење поменутих, што спада у посебна кривична дјела, постављам следећа питања министру полиције Александру Вулину и републичком јавном тужиоцу Загорки Доловац. Зашто, упркос томе што је данима његов фоторобот био на свим насловним странама режимских медија, још увијек није ухапшен министар одбране Небојша Стефановић због кривичног дјела противзаконитог прислушкивања предсједника државе и његове породице? Како је могуће да је због веза са криминалним кланом Вељка Беливука лишен слободе његов кум и најближи сарадник Горан Папић, бивши замјеник начелника СБПОК-а, који је изјавио да је све радио по налозима министра, а да још увијек макар на информативни разговор није позван бивши министар полиције Небојша Стефановић? Како је могуће да је Дијана Хркаловић, бивши државни секретар МУП-а и десна рука Небојше Стефановића, окривљена за покушај државног удара, тајног прислушкивања и припреме ликвидације предсједника СНС-а, а да о томе ништа није знао њен тадашњи шеф Небојша Стефановић, упитао је Обрадовић.
Он је такође затражио одговор на питање шта Небојша Стефановић зна о мистериозној смрти Владимира Цвијана о чему је вршена полицијска истрага у вријеме његовог министарског мандата у МУП-у.
– Да ли је Небојша Стефановић послије три године пустио јавности информацију да је Цвијан мртав да би послао поруку Вучићу и заштитио себе? Шта још све знају Небојша Стефановић и Дијана Хркаловић о Александру Вучићу и његовом најближем кумовском, тајкунском и страначком окружењу па због тога актуелна власт не смије да их ухапси? Да ли је и гдје Небојша Стефановић на сигурном сакрио прислушкиване разговоре и друге тајне садашње власти због чега је недодирљив за хапшење? Да ли је једно од тих мјеста Министарство за националну безбједност САД, ФБИ и ДЕА којима је Стефановић био у посјети под велом тајне и на највишем нивоу 15. маја 2019. године? Шта је тада договорено? Да ли Небојша Стефановић држи Александра Вучића уцијењеним неким веома крупним компромитујућим материјалом па је то разлог зашто још увијек није ухапшен, а режимски медији и функционери СНС-а су нагло утихнули са свакодневним јавним нападима на њега и његове најближе сараднике и кумове? Да ли држава и грађани Србије треба да буду жртве овог сукоба у врху власти, а све крупне афере стављене у фиоку и њихови актери заштићени од закона до неког новог сукоба између Вучићевог и Стефановићевог клана, упитао је Обрадовић.











Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 01:36