Све више викендица на подручју Јеловице / -Д.Ј.
26/03/2022 u 06:40 h
Darko JovovićDarko Jovović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Директор ТО Беране: Јеловица и Бјеласица мамац за туристе

Један од текућих програма тиче се изградње Цикло хотела на Бјеласици чиме ће се оснажити туристички потенцијал наше општине, каже Радевић

Директор Локалне туристичке организације Иван Радевић тврди да ће, захваљујући низу започетих пројеката, Беране добити нове садржаје који ће привући бројне туристе и посјетиоце. Казао је да се ради о пројектима који су настали како плод упорног рада и бројних активности које је локална Туристичка организација спроводила и у вријеме ограничених могућности насталих због појаве корона вируса.

image

Иван Радевић

-Д,.Ј.

-Између осталог, властитим напорима и јасном визијом, наша Туристичка организација добила је студију изградње гондоле на планини Јеловици са перспективом модерног и савремено опремљеног ризорта који ће, по свом садржају, бити јединствен у цијелог Црној Гори, а који ће привлачити туристе из цијеле регије - казао је Радевић.

Додао је да ће туристичку понуду оснажити и изградња Цикло хотела на Бјеласици.

-Само један од текућих програма које изводи ТО Беране, а које је својим стручним залагањем издејствовала у оквиру ИПА2 прекограничног пројекта, тиче се изградње Цикло хотела на Бјеласици, чиме ће се оснажити туристички потенцијал наше општине, уз трасирање маркираних бициклистичких стаза које ће ући у европску туристичку бициклистичку руту са циљем да буду мамац за већи број иностраних туриста који преферирају овај вид рекреације, а чија је популарност у узлазној путањи свуда у свијету – навео је Радевић.

Богата понуда за љетњу туристичку сезону

Иван Радевић наглашава да ће и овог љета посјетиоци имати прилику да користе разноврсне садржаје које нуду локална Туристичка организација.

-Нашим грађанима и гостима су добро познати редовни љетњи садржаји који су, из године у годину, све многобројнији и популарнији, а који укључују организовање планинарских тура, презентације аутентичних љепота и туристичких потенцијала наше општине, популаризацију културно-историјског наслеђа и баштине. Ту је и традиционална манифестација "Шлауфијада", као и организовање, све популарније, изложбе старих аутомобила. С обзирим да у Лимској долини има велики број храмова изузетне духовне и историјске вриједнистио посебан акценат се ставља и на промоцију вјерског туризма – нагласио је Радевић.

Истакао је да су у оптицају и прекоганични пројекти, као и аутентични видови туризма који откривају љепоте беранског краја.

-Ту је и текући "Ху-ху" прекогранични пројекат између Црне Горе и Србије у оквиру кога смо, својим залагњем, постигли добијање специјалних лиценци пружаоцима услуга из наше општине за обезбјеђивање аутентичног вида туризма који се тиче посматрања дивљих врста птица и животиња, а који је, такође, све популарнији у земљи и региону.Уз ове активности, ТО Беране је у оквиру акције "Љепше Беране" спровела пројекат уљепшавања околних видиковаца имплементацијом несвакидашњих рамова за фотографисање, али и уређивањем околних простора. Треба поменути и уређивање излетишта, али и постављање клупа и осталог мобилијара од дрвета, у складу са природним амбијентом, крај спомен - комплекса Јасиковац, на беранском аеродрому и бројним другим локацијама, које смо, исто тако, спровели у оквиру властитих буџетских могућности – нагласио је Радевић, додајући да ће валоризацији туристичких потенцијала Берана свакако погодовати и изградња модерне саобраћајнице која ће преко Лубница повезивати Беране са Колашином.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 15:37