U Luku Bar uplovio kruzer ”Sun Princess” / - FOTO: D.S
09/09/2024 u 09:36 h
D.S.D.S.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Megakruzerom „Sun Princess“ u Bar doputovalo 4.200 putnika

Megakruzer „Sun Princess“ američke kompanije “Princess Cruises” uplovio je jutros u luku Bar, na gat Port of Adria u 7 časova. Putnički brod će iz barske luke isploviti u 18 časova.

Novoizgrađenim kruzerom u Bar je doputovalo  oko  4.200 turista. To je za Primorski portal potvrđeno iz Boka Adriatic doo, američke kompanije “Princess Cruises”.

Agent “Boka Adriatic doo”  Jovan Morić, navodi da je riječ o najvećem  kruzeru  koji je do sada uplovio u crnogorske vode. 

Morić je kazao da je današnje uplovljavanje u Bar osmo ticanja „Sun Princess“ u luku Bar. Prvi put ove godine megakruzer „Sun Princess“ u luku Bar je uplovio  11. aprila.

Megakruzer „Sun Princess“ je novi brod od 177.882 tona, dugačak 345 metara. Kapacitet broda je 4.300 putnika, o čijoj ugodnosti putovanja brine 1.150 članova posade. Ukupno ima 21 palubu.

Izgrađen je u brodogradilištu korporacije Fincantieri. Megakruzer „Sun Princess“ je najveći brod ikada izgrađen u Italiji, kao i prvi brod za krstarenje s pogonom na LNG koji je ikada izgradio Fincantieri.

U luci Ćivitavekja „Sun Princess“ je ukrcao prve putnike i 28. februara je isplovio na svoje prvo komercijalno krstarenje Mediteranom.

Luka Zelenika i dalje „otvorena opcija“ za pristajanje kruzera

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. septembar 2024 09:36