Maja Vukićević / - FOTO: VLADA CRNE GORE/DJORDJE CMILJANIC
13/09/2024 u 22:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ministarstvo saobraćaja će ispitati okolnosti u vezi sa gašenjem turističkog voza

Ministarstvo saobraćaja će u narednim danima detaljno ispitati sve okolnosti u vezi sa gašenjem turističkog voza "Wild Beauty Express" od Bara do Kolašina, saopštila je ministarka saobraćaja Maja Vukićević.

Ona je istakla da je turistička promocija Crne Gore svima interes, ali se mora voditi računa i o redovnom prevozu putnika.

Predsjednik Fondacije "Budućnost crnogorskog turizma" Mihael Bader kazao je da će zbog odluke Odbora direktora Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG) da ugasi turistički voz Wild Beauty Express od Bara do Kolašina, iako je veliki broj turista već bukirao i platio za taj izlet, strani gosti pamtiti Crnu Goru po neprofesionalnosti i neodgovornosti.

- Dala sam instrukcije da voz koji je zakazan ide onako kako je planirano. Odbor direktora je imao svoje reagovanje, svoju su odluku donijeli nakon dopisa koji je stigao iz Uprave za željeznice, sa čim su u svom saopštenju i upoznali javnost - kazala je Vukićević.

Ministarstvo saobraćaja će u narednim danima detaljno ispitati sve okolnosti.

- Turistička promocija Crne Gore nam je svima interes, ali se mora voditi računa i o redovnom prevozu putnika - zaključila je ministarka.

Kako se ex-YU zemlje bore za njemačke turiste: „Crna Gora kao Hrvatska, ali jeftinija“

Bader je naveo da je ŽPCG ugasio brend crnogorskog turizma koji je bio najpopularniji za turiste iz Zapadne Evrope.

Razlog koji su navodno naveli je nedostatak voznih sredstava.

Bader kaže da je linija ugašena iako je veliki broj turista već bukirao i platio za taj izlet, a voz je za 19. septembar je skoro pun turista, odnosno, kartu je već kupilo 180 osoba.

Cijena turistickog voza od Bara do Kolašina je 1.500 eura.

- Podijeljeno na 180 mjesta, izlazi cijena od 8,33 eura po osobi ukoliko je svih 180 mjesta zauzeto. Karta “običnog” voza za istu relaciju je 3,80 eura. Znači ŽPCG ima skoro tri puta više prihoda od turističkog voza nego od običnog. Turisti, koji su trentno u Crnoj Gori i bukirali su izlet vozom će ponijeti najgori “suvenir” kuci: Neprofesionalnost i neodgovornost drzave Crne Gore prema svojim gostima - zaključio je Bader.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 11:05