NTO. CG / - NTO
12/07/2024 u 10:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

NTO CG: Javni pozivi za program podsticajnih mjera

Vlada Crne Gore usvojila je Program podsticajnih mjera u oblasti turizma za 2024. godinu.

Program uključuje pet mjera podrške od kojih je za dvije mjere nosilac realizacije Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, i to:  mjera IV – Podrška za razvoj MICE turizma i mjera V – Podrška za unapređenje organizovanih avionskih dolazaka putem zajedničke marketing kampanje sa turoperatorima.

- Mjera Podrška za unapređenje organizovanih avionskih dolazaka putem zajedničke marketing kampanje sa turoperatorima namijenjena je turoperatorima koji realizuju redovne letove ka Crnoj Gori sa emitivnih tržišta: Velike Britanije, Njemačke, Švajcarske, Francuske, Poljske, Danske, Švedske, Norveške, Finske i Italije. Cilj ove mjere je podizanje svijesti o Crnoj Gori kao atraktivnoj turističkoj destinaciji na navedenim tržištima, targetiranjem potencijalnih turista kroz zajedničke marketing kampanje, povezane sa programima turoperatora za Crnu Goru, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Cilj podsticajne mjere Podrška za razvoj MICE turizma je dalji razvoj MICE turizma, unapređenje MICE kapaciteta u skladu sa standardima Crnogorskog kongresnog biroa, veći stepen iskorišćenosti kapaciteta u pred i postsezoni i promocija Crne Gore kao MICE destinacije.

- U okviru ove mjere predviđene su četiri oblasti podrške i to za unapređenje kapaciteta za MICE turizam, podrška u organizaciji međunarodnih događaja u Crnoj Gori, podrška u organizovanju studijskih posjeta organizatora MICE događaja (hosted buyers) i podrška u podnošenju kandidatura za organizovanje međunarodnih kongresa u Crnoj Gori.

Ukupna planirana sredstva koja će NTO CG opredijeliti za mjere programa kod kojih je nosilac realizacije iznose 610.293,42 eura. Javni pozivi za mjeru IV – Podrška za razvoj MICE turizma i mjeru V – Podrška za unapređenje organizovanih avionskih dolazaka putem zajedničke marketing kampanje sa turoperatorima, objavljeni su i možete ih preuzeti na sledećem linku:

https://www.montenegro.travel/program-podsticajnih-mjera

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera nosilac je realizacije preostale tri mjere programa, i to:

  • Mjere I – Podrška organizovanju manifestacija/festivala,
  • Mjere II - Unaprjeđenje ponude i podizanje kvaliteta usluga u ruralnom turizmu,
  • Mjere III – Razvoj održivih turističkih proizvoda i usluga koji obogaćuju turističku ponudu u kulturnom, sportsko – rekreativnom i avanturističkom turizmu.

Javne pozive za ove mjere možete preuzeti sa sajta ministarstva.

NTO: Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju – glasajte

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:01