Мирјана Бобић Мојсиловић / РТВ ХН
19/02/2022 u 06:58 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Празник мимозе: Цвјетне аранжмане представило 11 излагача

Цијели свијет је заправо једна велика башта, коју често заборављамо, дакле не гледајмо телевизију, гледајмо и гајимо цвијеће, поручила је Бобић Мојсиловић која је отворила 47. изложбу цвијећа у Херцег Новом

Изложба цвијећа, која од 1975.године представља пратећи програм Празника мимозе у Херцег Новом, уприличена је јуче на дијелу платоа испред зграде Општине.Изложбу је отворила књижевница Мирјана Бобић Мојсиловић, која је казала да је цијели свијет заправо једна велика башта, коју често заборављамо.

- Дакле не гледајмо телевизију, гледајмо и гајимо цвијеће, поручила је Бобић Мојсиловић уз констатацију да сунчан дан у Херцег Новом најављује долазак прољећа.

Изложба цвијећа окупила је свега 11 излагача и први пут, од оснивања, организована испред објекта Општине. Организаторка изложбе Јованка Матковић казала је да је због отвореног простора и хладноће, овога пута изостало собно цвијеће.

image

Детаљ са изложбе цвијећа у Херцег Новом

Прес служба

- Није било лако окупити произвођаче, нико не жели да дође јер је хладно али успјели смо да окупимо 11 излагача цвијећа. Имамо још пар пропратних излагача који традиционално долазе на изложбу цвијећа, који производе чајеве на природној бази, креме на бази цвијећа и биљне сапуне, а новитет је ове године једна дјевојчица која ће радити аранжмане од цвијећа и од воћа - казала је Матковић.

(ФОТО) Отворен 53. Празник мимозе у Херцег Новом

Излагач Небојша Вујић из Бара каже да је редован учесник манифестације.

- У понуди су виоле, цикламе, маргарете, мушкатле, каранфил. Цијене су повољне, а ово је дивна манифестација - казао је Вујић.

У Баошићу све спремно за данашњу фешту

Фешта од мимозе, рибе и вина, данас почиње дефилеом на ривијери у Мјесној заједници Кумбор, од Марине Портонови у 10 и 30 и пролази кроз Ђеновић и Баошић.

Централна фешта ће традиционално бити одржана на платоу МЗ Баошић, са почетком у 11 часова. Наступиће клапа Стари капетан, која већ деценијама забавља посјетиоце ове најмасовније пучке манифестације на ривијери. Очекују и наступ Дјечјег хора Цвркутићи.

- Све је спремно за Фешту од мимозе рибе и вина - потврдио је предсједник МЗ Баошић Ђуро Цвјетковић.

Из Манастира Пресвете Богородице "Рустово" из Будве представили су се биљним препаратима, зачинима, кремама, шампонима али и љековитим тинктурама и напицима... и задовољни су манифестацијом. Јелена Косић из села Мокрине, крај Херцег Новог, представила је природно рађене сапуне и корпице за њих.

- Манифестација је прелијепа, очекујемо добру посјету, али и продају - казала је Косић.

Посјетиоци изложбе имали су прилику да уживају и у наступу вокалног ансамбла Лира.Изложба цвијећа отворена је до 20. фебраура

Подсјетићемо, да је изложба цвијећа организована у хотелу Топла, Институту Игало, Титовој вили, Спотрском центру и хотелу Војводина. Прошле године манифестација је због епидемијских мјера изостала.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 22:03