/ - фото К.Матовић
18/02/2022 u 21:27 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО) Отворен 53. Празник мимозе у Херцег Новом

Свечаним дефилеом мажоретки, градске музике, мјесне музике Ђеновићи а потом и концертом Неде Украден

Наступом  естрадне умјетнице Неде Украден, на Тргу Николе Ђурковића у Херцег Новом, синоћ је свечано отворен 53 Празник мимозе.

image
фото: РТХН

Концерту је, како то традиција налаже, претходио дефиле Градске музике, Мјесне музике Ђеновић, мажоретки, тромбоњера и кловнова, који се ка Тргу, у 19 часова упутио из Игала.

image
- фото К.Матовић

Прије концерта који је започео у 22 часа, након наступа предгрупе Трио маре, Украден је изјавила да није уморна иако је прије свега два дана дошла са турнеје по САД.

- Херцег Нови, доживљавам као свој град. Ја сам вама ту и сусједа, знате да имам кућу у Лепетанима, могу рећи помало и Бокељка. Осим тога, у Херцег Новом сам многу пута наступала и имала солистичке концерте на Канли кули, али заиста никада на Празнику мимозе и то је за мене посебна привилегија, казала је Украден.

Атмосферу и вече је оцијенила дивним, а за мимозу је казала да јој је један од омиљених цвјетова.

image
- фото К.Матовић

Сматра да је у данашње вријеме заиста привилиегија бити здрав, весео, расположен и распјеван и да из управо таквог позитивнбог односа према животу, црпи своју снагу и ведрину.

На препуном Тргу Николе Ђурквића, Украден је поручила.

-  Драги моји, дружимо  се у најсунчанијем граду и тамо гдје цвјета најљепша мимоза, поручила је Украден 

Бројна публика, уживала је у њеним старим и новим хитовима, попут „ Зора је“, „ Добро дошли“, „ Сањам те“, „Очи твоје говоре“, „ То мора да је љубав“, Боли, боли“, „ Једном када ово прође“, „ Гдје ћемо за празнике“.....

image
- фото К.Матовић

Подјећамо, да ће данас  бити одржана прва пучка манифестација, „Фешта  мимозе, рибе и вина „ током које  ће поворка Градске музике, Мјесне музике Ђеновић и мажоретки продефиловати од комплекса Портонови ривијером до платоа Мјесне заједнице Баошићи, гдје ће у 11 часова бити одржана централна фешта. Концерт Ненада Кнежевића Кнеза заказан је за 13.30 часова на платоу Дома културе Ђеновић.

Истог дана, са почетком у 21 час у Институту Игало, биће одржан  Мимозином маскенбалу, на којем ће наступити  Горан Каран, Лапсус бенд и новски састав Еxодуси. Очекује се велики број појединачних и групних маски чији дефиле ће предводити Градска музика и мажоретке. 

image
- фото К.Матовић

У недјељу, 20. фебруара биће одржан Дјечији маскенбал у Институту Игало. Дјеца узраста до 6 година дружиће се и плесати под маскама од 15 до 17 часова, а за оне мало старије, преко 6 година резервисан је термин од 17 до 19 часова. 

Исте вечери, на Тргу Николе Ђурковића биће одржана Бунт роцк нигхт од 20 часова, а наступиће бендови Лагана среда и Болесна штенад. Бунт је једна од најдуговјечнијих емисија Забавног програма РТС, у чијем су фокусу рок музика и пружање шансе младим, неафирмисаним и демо бендовима из региона. Лагана Среда је шампион посљедње сезоне Бунт роцк фестивала, а бенд Болесна штенад одликују тврђи звук и провокативнији текстови, за пробрану публику која воли овакав изражај. Бунт роцк нигхт резултат је сарадње Празника мимозе и Херцегновског стрип фестивала.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 07:04