/ Primorski portal
30/03/2024 u 21:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Turistima omogućeno lakše snalaženje do željene lokacije

Navođenje gostiju do apartmana, spor i frustirajući proces, gubljenje dragocjenog vremena vlasnika ugostiteljsko-turističkih objekata, od ove sezone biće prošlost.

Inovativnu platformu koja treba da osigura lakše snalaženje turista na različitim turističkim destinacijama, kao i da omogući brz i jednostavan pronalazak lokacija prezentovana je danas predstavnicima  turističke  privrede u Ulcinju.

Kada smjernice Google mape postanu nedovoljne, do krajnje destinacije sve koji posjete crnogorsko primorje od ove godine vodiće inovativna platforma Final Find, koju u okviru Digital Den startup inkubatora, razvija kompanija Amplitudo. 

Direktor Turističke organizacije Ulcinj Ćazim Hodžić istakao je da su otvoreni za ovakve aktivnosti i saradnje.

-Mišljenja sam da je sistem navigacije Final Find odličan jer omogućava korisnicima da lako pronađu lokacije kojih nema na mapi, kazao je Hodžić dodajući da je TO Ulcinj spreman da pomogne da svaki gost dođe na željenu lokaciju bez prepreka i lutanja. 

Pi-ar kompanije Amplitudo Marija Drašković izrazila je zadovoljstvo što je saradnja uspostavljena sa turističkim organizacijama na primorju, prvo Turističkom organizacijom Bar. Takođe, i TO Podgorica, uz očekivanje da će biti proširena i na sjever Crne Gore.

Dizajn menadžer u kompaniji „Amplitudo“ Dražen Stojović je prisutnim predstavnicima turističke privrede predstavio način na koji se aplikacija upotrebljava i detalje o načinu unosa lokacije.

- Odredi se lokacija, potom se kreiraju smjernice, koje čine i fotografija i opisi prepoznatljivih mjesta na koje korisnik usput nailazi, nakon čega se dobija djeljivi link - objasnio je Stojović i istakao da je Final Find primjenljiv u turizmu, ugostiteljstvu, prodaji i izdavanju nekretnina, organizaciji događaja, organizaciji festivala…

Drašković je za Primorski portal navela da nakon Bara i Ulcinja, slijedi prezentacija sistema navigacije Final Find u narednom periodu u primorskim gradovima: Tivat, Kotor, Budva, Herceg Novi i u Podgorici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 00:42