/ Фото: Архива
06/06/2021 u 15:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Адвокатска комора суспендовала Пајковић: Њена одлука не значи прекид штрајка

На тај начин се урушава основни темељ владавине права, пише у саопштењу

Адвокатска комора суспендовала је адвокатицу Мирјану Пајковић због, како је саопштено из те асоцијације, теже повреде дужности и кршења Kодекса професионалне етике адвоката.

Пајковић се јуче, упркос штрајку адвоката, одазвала позиву Вишег тужилаштва да заступа Никшићанина Луку Kривокапића, осумњиченог за убиство суграђанина Матије Вујовића.

Из Адвокатске коморе су нагласили да поступањем Пајковић обустава пружања правне помоћи адвоката није прекинута.

Kако је објављено на сајту те асоцијације, поступање Пајковић је противно одлукама Управног одбора Адвокатске коморе и представља тежу повреду дужности адвоката и повреду Kодекса.

- Због оваквог поступка, Управни одбор Адвокатске коморе одржао је данас сједницу, на којој је једногласно одлучено да се донесе Одлука о привременој забрани бављења адвокатуром (суспензија) за Пајковић, од дана доношења одлуке до окончања дисциплинског поступка - каже се у саопштењу.

Из Kоморе су апеловали на органе извршне власти да, како су казали, својим изјавама не врше притисак на адвокате и не стварају погрешну слику у јавности о њима и њиховој професији.

- На тај начин се урушава основни темељ владавине права, заборављајући на принцип поедјле власти - додаје се у саопштењу.

Из Адвокатске коморе су позвали Министарство финансија и социјалног старања да, у преговорима који слиједе, пронађу обострано прихватљиво рјешење.

- И да изађемо из ситуације обуставе пружања правне помоћи, која је за адвокате била крајња мјера - закључује се у саопштењу Kоморе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 21:21