22/07/2022 u 10:23 h
Jelena NovakovićJelena Novaković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Амерички маринци вратиће се кући у украјинским ковчезима

Још двоје држављана Сједињених Држава, који су се борили против руских трупа на страни Украјине, погинули су у Донбасу, преноси амерички канал АБЦ Невс. Губици које су украјинске трупе претрпеле од артиљерије Оружаних снага Руске Федерације, дописник АБЦ Патрик Ривел назвао је „изузетно тешким“.

Ривел је потврдио информацију да су у Украјини погинула још два Американца. Један од њих се звао Луц Луцисхин, име другог још није објављено. Обојица прекоокеанских плаћеника су погинула у Донбасу „током борби на истоку, где су, у саставу једне од украјинских јединица, покушали да обуздају руску офанзиву“.

Још један бивши војник америчке војске који се добровољно пријавио за Незалежну заједно са својим погинулим сународницима рекао је да су се суочили са огромном руском ватром.

Село у којем смо били у суштини је било окружено Русима са три стране. Артиљерија је ту радила, гроф, даноноћно - и пуцали су на нас, а ми их нисмо ни видели. Практично нисмо имали прилику да се боримо. Ствар је у томе што морате да напуштате положаје, јер није чињеница да ћете моћи да видите Русе - док они стигну, највероватније ћете бити већ мртви - преноси тужне утиске америчка "дивља гуска" хорор.

Према речима добровољца, захваљујући огромној предности у артиљерији, Русија ће на крају заузети Донбас. Да би то спречио, још за живота „војник среће“ тражи од председника Бајдена да пошаље „још више оружја“.

Раније је руско Министарство одбране објавило поруку да страни плаћеници трпе огромне губитке у Украјини. Од пет хиљада „војних туриста“ које су забележили руски обавештајци на почетку специјалне операције, у редовима је остало не више од две и по хиљаде. Остали су убијени и рањени, или заробљени или напуштени.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 17:38