Андреа Станковић / -фото: С.Ћ
09/05/2022 u 15:00 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Андреа Станковић представила се подгоричкој публици: Удахнула живот папиру

Ова 14-годишњакиња изложила је суду јавности 43 рада које је објединила у поставку названу „Душа дјетета у души одраслих“

Цртежима портрета млада Андреа Станковић представила се подгоричкој публици у галерији НВО „Катаринине чаролије“. Изложбу радова урађених графитном оловком отворио је графичар Александар Радевић, иначе Андреин професор. Присјетио се првог сусрета са Андреом и казао да је већ тада видио њен слојевит таленат за цртање и сликање. Пред бројном публиком у којој је било Андреиних школских другова и наставника, Радевић је младој сликарки пожелио успјех у даљем бављењу сликарством.

image

Са отварања изложбе

-фото: С.Ћ

Портрет jе дошао спонтано у њен фокус, и то цртајући цртеже разних тема. Портрет јој је највише прирастао срцу, каже ова надарена дјевојчица. Потретише стварне личности. То су глумци и глумице, сликари, неке личност чије фотографије има или које је су јој „позирале“.

image

Галерија била тијесна да проми све посјетиоце отварања изложбе

-фото: С.Ћ.

– Волим да оживим папир. Највећа драж ми је у томе. Желим да онај обични папир на којем цртам оживим, да му подарим умјетничку вриједност – истиче Андреа, којој је сликање и цртање засад хоби, али, како открива, планира да се посвети сликарству као животном позиву.

С.Ћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 16:18