Са скупа / - фото: Гов.ме
27/04/2022 u 15:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Дјеца показала креативно лице Црне Горе

Позитивно сам изненађен колико су наша дјеца креативна, колико разумију проблеме заједнице и колико хватају корак са временом, чиме слободно одраслима могу послужити као примјер, казао је Абазовић

Будућност Црне Горе и њеног образовања је да идемо ка већем технолошком описмењавању и да, користећи савремене технологије у разним облицима дјеловања, радимо са нашим најмлађима како би их адекватно припремили за будућност. Дјеца су данас показала креативно лице Црне Горе, истакао је потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић који је данас отворио скуп у организацији Британског савјета поводом завршетка петогодишњег образовног програма „Школе за 21. вијек“ и пројекта „Наставник за 21. вијек“

Прије отварања скупа, заједно са Нј. Е. Карен Медокс, амбасадорком Велике Британије у Црној Гори, Петером Брауном, директором Британског савјета за Западни Балкан и Вањом Маџгаљ, директорком Британског савјета Црне Горе, потпредсједник Владе је обишао ученике који учествују на завршном националном такмичењу у кодирању микробитом и у разговору са њима упознао са њиховим идејама и пројектима.

У уводном излагању, потпредсједник Абазовић је истакао да је захвалан Британском савјету што је овакав пројекат развио у Црној Гори и другим земљама региона, наводећи да су млади на овај начин добили шансу, за коју можемо слободно рећи да су је искористили, што представља мотив више за све нас, али и обавезу Влади Црне Горе да још снажније подржава дигитално описмењавање, технолошки развој и информационо друштво, које треба да користимо у будућности као своју компаративну предност.

- Импресиониран сам оним што сам видио и срећан сам што сам данас са вама. Позитивно сам изненађен колико су наша дјеца креативна, колико разумију проблеме заједнице и колико хватају корак са временом, чиме слободно одраслима могу послужити као примјер - нагласио је Абазовић.

Потпредсједник Владе је закључио да ће квалитет стварања људских ресурса и дигиталног описмењавања грађана од малих ногу значити један велики ресурс који Црна Гора убудуће треба да искористи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 18:19