Dritan Abazović / - FOTO: VLADA
09/02/2023 u 13:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: Glavni grad učestvovao u devastaciji obala Morače, Sektor za privredni kriminal da reaguje

Premijer je uputio poziv i Agenciji za zašttu životne sredine, sa zahtjevom da naprave izvještaje koje će da predaju specijalnom državnom tužiocu

Na današnjoj sjednici Vlade premijer Dritan Abazović optužio je Glavni grad da je aktivni učesnik devastacije na obalama Morače - nelegalne eksploatacije šljunka, te pozvao Sektor za privredni kriminal Uprave policije da uđe u Glavni grad. Upozorio je Sektor za privredni kriminal da ako ne odgovore na ovaj poziv onda su i oni sastavni dio toga.

Premijer je uputio poziv i Agenciji za zašttu životne sredine, sa zahtjevom da naprave izvještaje koje će da predaju specijalnom državnom tužiocu.

- Mi sada treba da damo 50 miliona eura za sanaciju. To treba da plate firme koje su to radile, svaka se zna imenom i prezimenom. I ako to pravosudne i tužilačke institucije ne znaju da urade ili neće, građani treba da imaju tu informaciju, istakao je Abazović.

Ocijenio je da je ovo što se dešava "bruka", da je "najbolji primjer korupcije" to što neće da potpišu rješenja da se uklone objekti kojih nema u katastru.

- Potrebni su nam odlučni ljudi. Ko ne može da trpi pritisak, ko je u nekim familijarnim odnosima, nije problem, samo neka se odmaknu. Neka ne smetaju, dodao je.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:42