Дритан Абазовић / - BOJANA CUPIC
23/08/2021 u 12:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Напад на новинаре посљедица амбиjента коjи одређене структуре мjесецима ствараjу

Он jе истакао да овакви немили догађаjи указуjу на потребу константне политичке тежње за демократизациjом друштва и промовисањем слободе говора и различитих мишљења

Напад на новинарску екипу ТВ Виjести посљедица jе амбиjента коjи одређене структуре мjесецима ствараjу, а коjе за циљ имаjу потпуну дестабилизациjу државе у корист организованог криминала и корупциjе, казао jе потпредсjедник Владе Црне Горе Дритан Абазовић поводом jучерашњег насртаjа на новинарску екипе ТВ Виjести коjа jе извjештавала са протестног скупа на Цетињу.

Абазовић jе нагласио да новинари и медиjски радници своj посао често обављаjу у тешким условима коjи се са политичког нивоа преливаjу на њихову професиjу.

Он jе истакао да овакви немили догађаjи указуjу на потребу константне политичке тежње за демократизациjом друштва и промовисањем слободе говора и различитих мишљења.

– Држава мора гарантовати несметан рад новинара и медиjских радника и предузети конкретне мjере у том смислу. Зато jе неопходна промjена законодавног оквира и пооштравање казнене политике када су у питању напади на новинаре – закључио jе Абазовић у реаговању.

 Напад на екипу ТВ Виjести посљедица амбиjента коjи одређене структуре мjесецима ствараjу

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 08:15