/ - Дритан Абазовић- фото: Влада ЦГ
21/04/2022 u 21:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Треба да развијамо културну дипломатију

Назив поставке црногорског павиљона на Бијеналу у Венецији је „Умјетност држања за руке”

Потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић присуствовао је свечаном отварању павиљона Црне Горе на 59. Бијеналу умјетности у Венецији.

- Срећни смо због велике посјећености на отварању нашег павиљона. Црна Гора треба да развија културну дипломатију и да се свугдје представља као космополитска држава- истакао је потпредсједник Абазовић.

Назив поставке црногорског павиљона на Бијеналу у Венецији је „Умјетност држања за руке”.

Бијенале умјетности најзначајнија је свјетска смотра савремене умјетности која се од 1895. године одржава сваке друге године у Венецији, а павиљон Црне Горе налази се у историјском здању Палаззо Малипиеро. 

Уз потпредсједника Владе Абазовића, на веома посјећеном свечаном отварању присуствовали су министар вањских послова Ђорђе Радуловић, министар екологије, просторног планирања и урбанизма проф. др Ратко Митровић и амбасадорка Црне Горе у Италији Милена Шофранац Лјубојевић.

Црна Гора већ дужи низ година узима учешће на Бијеналу, а овогодишње окупља око 80 земаља, међу којима су САД, Њемачка, Француска, Белгија, Италија, Кина, Јапан, Канада, али и државе окружења, попут Србије, Хрватске, Албан

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 21:27