Филип Аџић / - фото: Кабинет потпредсједника Владе
21/01/2022 u 19:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аџић: Постоји спремност да се реализује проjекат стамбене зграде запослених у безбjедносним институциjама у ХН

Црна Гора jе у посљедњих годину дана показала већи сензибилитет према социjалноj правди свих грађана, па и запослених у безбjедносном сектору, казао је Аџић

Савjетник потпредсjедника Владе Филип Аџић упознат jе са проблемом на коjи jе наишао Синдикат безбjедносних институциjа приликом реализациjе проjекта стамбене зграде за запослене у безбjедносних институциjа у Херцег Новом.

Састанку са савjетник потпредсjедника Владе присуствовали су Младен Шушкавчевић, предсjедник синдиката безбjедносних институциjа Црне Горе, Душан Вукић, градски менаџер Општине Херцег Нови, Владислав Велаш, секретар секретариjата за просторно планирање и изградњу, као и Миња Ивановић Булатовић, представник власника земљишта.

Они су истакли да проблем реализациjе изградње зграде представља трошак комуналног опремања коjи jе за њих и њихове запослене превелик и да ниjесу у могућности риjешити га без помоћи Министарства унутрашњих послова, Министарства финансиjа и социjалног старања и Владе Црне Горе. Додали су да су до сада имали велико разумиjевање и подршку свих државних институциjа као и Општине Херцег Нови.

Савjетник потпредсjедника Владе Аџић истакао jе да постоjи спремност кабинета потпредсjедника Владе да помогне у рjешавању проблема насталог приликом реализациjе ово проjекта и да jе кабинет спреман размотрити сва могућа рjешења коjа су у законском оквиру.

- Црна Гора jе у посљедњих годину дана показала већи сензибилитет према социjалноj правди свих грађана, па и запослених у безбjедносном сектору. Додатно нас охрабруjе у реализациjи овог проjекта и то што постоjи воља и спремност Општине Херцег Нови да да максималан допринос у рjешавању овог проблема - нагласио jе Аџић.

Аџић jе закључио да jе безбjедносни сектор прва линиjа одбране државе и да они заслужуjу посебну пажњу у рjешавању стамбених проблема запослених, истичући наду да ће у будућности бити све више сличних проjеката у свим градовима Црне Горе.

Аџић и Шушкавчевић разговарали су и о могућностима реализациjе сличних проjеката и у других градовима Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 15:52