/ - FOTO: VLADA
28/02/2023 u 19:38 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Adžić će produžiti mandat Kneževiću, Goroviću i Rakonjcu

Rukovodiocu sektora granične policije Draganu Klikovcu mandat ministar Aždić neće produžiti, potvrđeno je za portal Dan

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić  produžiće  mandat vršiocima dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije Dejanu Kneževiću, Milošu Rakonjcu i Draganu Goroviću , potvrđeno je nezvanično za Portal Dan. Rukovodiocu sektora granične policije Draganu Klikovcu mandat ministar, prema sadašnjim informacijama, neće produžiti.

Mandat im je produžen za još šest mjeseci.  Očekuje se raspisivanje konkursa za izbor pomoćnika direktora policije u punom mandatu. Podsjećanja radi, sistematizacija Uprave policije još uvijek nije sprovedena do kraja.

Usvojen Pravilnik o sistematizaciji Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova

Vlada Crne Gore se tokom sjednice, 22. jula 2022. godine, pozitivno izjasnila vezano za Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova. Taj dokument dobio podršku komisija za politički sistem i unutrašnju politiku i za ekonomsku politiku i finansijski sistem. Taj pravilnik je usvojen.

- Unutrašnja organizacija i sistematizacija organa državne uprave utvrđuje se zavisno od obima, vrste i složenosti poslova i na način kojim se obezbjeđuje efikasno i ekonomično vršenje poslova državne uprave. Aktom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji državnih organa utvrđuju se organizacione jedinice, radna mjesta, uslovi i opisi poslova. Zakonski okvir, unutrašnju organizaciju i sistematizaciju, na nivou načela i opšteg pristupa, određuje zavisno od obima, vrste i složenosti poslova organa i za cilj ima njihovo efikasno, ekonomično i efektivno vršenje, sa jasno definisanim kategorijama, nivoima i grupama poslova, radnim mjestima u okviru kojih se vrše, zvanjima državnih službenika i namještenika u kojima se vrše pojedini poslovi i uslovima za sticanje zvanja... Donošenjem nove Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave ("Službeni list Crne Gore", br. 49/22 od 6.maja 2022. godine izvršena je reorganizacija državne uprave i utvrđeno je 18 ministarstava i 24 organa uprave. Uredbom je predviđeno da, danom stupanja na snagu ove uredbe, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo kapitalnih investicija, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma nastavljaju sa radom u djelokrugu utvrđenim ovom uredbom te da će ova Ministarstva u skladu sa djelokrugom utvrđenim ovom uredbom, donijeti akte o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove uredbe- dio je sadržaja dokumenta.

- Uprava za kadrove je dopisima od 30. maja 2022. godine podsjetila ministarstva na obavezu donošenja akata o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji u skladu sa Uredbom o organizaciji i načinu rada državne uprave, u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove uredbe. U dopisima je takođe naznačeno da će neispunjavanje obaveze donošenja Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji i Kadrovskog plana, onemogućiti sprovođenje postupaka oglašavanja i zapošljavanja državnih službenika i namještenika u tim organima- navedeno je dokumentom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 17:43