/ Фото: Спутњик/Александр Гальперин
20/04/2022 u 16:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Агенција за електронске медије: Спутњик да се суспендује и да му се искључе програми

Како су навели у саопштењу, то подразумијева суспензију свих дозвола или одобрења за емитовање

Савјет Агенције за електронске медије је на данашњој сједници донио закључак да су оружаоци услуга ове агенције дужни да без одлагања, из своје понуде искључе програме или садржаје Спутњика и медија Русија Тудеј. 

Како су навели у саопштењу, то подразумијева суспензију, сагласно Закону о међународним рестриктивним мјерама и Одлуци Владе, свих дозвола или одобрења за емитовање.

- Такође и аранжмана за пренос и дистрибуцију са поменутим правним лицима, субјектима или тијелима, путем било којег средства, као што су: кабл, сателит, ИПТВ, интернетске услуге, платформе или апликације за размјену видео садржаја. Имајући у виду да је Одлуком Владе Црне Горе прописано да је Агенција за електронске медије надлежна за примјену рестриктивних мјера уведених овом одлуком, надлежни органи Агенције ће предузети све неопходне мјере, у оквиру својих надлежности, како би се обезбиједила примјена ове Одлуке. Сагласно томе, Савјет Агенције ће позвати пружаоце АВМ услуга да Агенцији доставе информацију о предузетим мјерама за усаглашавање рада са донесеном Одлуком- закључује се у саопштењу. 

Подсјетимо, званична одлука о забрани емитовања руских медија у Црној Гори објављена је тек 14. априла у Службеном листу, након чега су државне институције и агенције требало да почну са примјеном санкција према Руској Федерацији, компанијама и појединцима из те државе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 18:53