Опрема, технологија / GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO - фото: PEXELS, PESHKOV
13/05/2021 u 17:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Амбасада САД-а донирала ИТ опрему Форензичком центру вриједну 108 хиљада долара

Амбасада САД-а интензивно сарађуjе са Управом полициjе на jачању способности полициjе да сузбиjе организовани криминал

Амбасада Сjедињених Америчких Држава (САД) у Црноj Гори донирала jе Форензичком центру Управе полициjе у Даниловграду ИТ опрему, вриjедности 108 хиљада УСД. Из Амбасаде САД-а казали су да ће опрема Форензичком центру омогућити безбjедну компjутерску мрежу и складиште података и помоћи у припреми за прелазак на аутоматизовани систем управљања лабораториjским информациjама, пише агенција Мина.

Како су навели, амбасадорка САД-а у Црноj Гори Џуди Раjзинг Раjнке jе са вршиоцем дужности директора полициjе Зораном Брђанином обишла Форензички центар како би се упознала са радом форензичких вjештака.

Из Амбасаде су рекли да нови систем за управљање информациjама обезбjеђуjе потпуну контролу и транспарентност начина на коjи се докази испитуjу, што ће унаприjедити поузданост форензичких вjештачења у судским поступцима.

Амбасада САД-а, како су додали, интензивно сарађуjе са Управом полициjе на jачању способности полициjе да сузбиjе организовани криминал и испуни критериjуме за приступање Европскоj униjи.

– Подршка Амбасаде САД Форензичком центру дио jе Међународног програма подршке Министарства правде САД за обуку полициjе, а донациjа ИТ опреме омогућена jе финансирањем од стране Бироа Стеjт дипартмента за борбу против међународне трговине дрогом и спровођење закона– закључуjе се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 06:00