Putevi, Ilustracija / - Dan
22/03/2024 u 07:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

AMSCG: Putevi suvi, uglavnom dobra vidljivost

Povoljne vremenske prilike omogućavaju dobre uslove za vožnju

Duž klisura i usjeka mogući su nailasci na sitnije odrone. Iz Auto-moto saveza Crne Gore savjetuju opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja.

Do 1.aprila upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi. Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima.Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je 4 mm.

Na auto putu posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno za sve vrste vozila.

Od 26. septembra pa do završetka radova na regionalnom putu Đurđevića Tara – Mojkovac, u mjestu Sokolovina zbog sanacije obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila.

Privremeno se za period od 5.do 31. marta terminima od 08.30 do 11.30 i od 13.45. do 16.45. časova zbog izvodjenja radova u sklopu rekonstrukcije magistralnog puta M-5 dionica Rozaje –Spiljani odobrava totalna obustava saobracaja za sve vrste vozila.

Za dane 23.03., 24.03., 30.03. i 31.03.2024. godine saobraćaj će se obustavljati u terminu od 9  do 15 sati.

Na mag.putu Nikšić-Vilusi, na dionici Nikšić-Kuside do 31. marta saobraćaj će se obustavljati za sve vrste vozila u terminima od 09.00 do 11.00 i od 14.00 do 16.00 sati. Neđeljom nema obustava saobraćaja.

Odobrava se potpuna obustava  saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 9 do 11 časova i od 14 do 16 časova osim nedjelje  na mag.putu M-3 dionica Jasenovo Polje –Nikšić u okviru rekonstrukcije mag puta Plužine-Nikšić –Danilovgrad.

Zbog izvodjenja minerskih radova u okviru izgradnje puta Čekanje-Čevo, na dionici regionalnog puta R-17 Čekanje-Resna dolaziće do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 8 do 16  sati počev do 17.aprila.

Od 23.marta do 05. aprila doći će do obustave saobraćaja u terminu od 22.00 do 05.00 sati zbog izvodjenja radova na pranju betonske konstrukcije tunela  Vrmac na mag.putu M-1 dionica Kotor-Krtolska raskrsnica.Za vrijeme trajanja obustave može se koristiti alternativni putni pravac Kotor-Trojica-Radanovići.

Privremeno se do 15. aprila odobrava se promjena rezima saobracaja sa dvosmjernog na naizmjenicno odvijanje saobracaja na mjestima izvodjenja radova,zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 dionica Bijelo Polje-Barski Most,granicni prelaz Dobrakovo.

Promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni zbog izvodjenja radova, a povremeno dolazi do totalne obustave saobraćaja ne duže od 30 minuta na  mag.putu M-2 dionica Lepenac – Ribarevina – Poda – Berane na lokalitetima Lepenac – Ribarevina  Ribarevina - Poda i Poda - Berane.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta Cetinje-Njeguši promjenjen  rezim saobracaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova. Privremeno se do 31. marta odobrava totalna obustava saobraćaja.

Zbog radova na razdjelnom pojasu auto-puta preticajna traka biće zatvorena poslije mosta Moračica (putni pravac iz Podgorice). Radovi će se izvoditi u obje kolovozne trake i neophodno je prilagoditi brzinu kretanja vozila u zoni radova.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza, lokalitet Vukov most zbog radova  promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Na magistralnom putu M-1 Lipci-Kotor u mjestu Dobrota zbog izvodjenja radova na adaptaciji trotoara saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično na mjestu izvodjenja radova.

Zbog radova na održavanju u tunelima Sozina i Raš, u terminu od 22.00 do 06.00 sati, saobraćaj će se odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila, u zoni radova.Apelujemo na vozače da poštuju saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izvodjenja radova na izgradnji Bulevara Vilija Branta na mag.putu M-2 dionica Podgorica –Bioče (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka –skretanje za autoput) saobraća se  dvosmjerno uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Promijenjen je  režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta.

U Budvi zbog rekonstrukcije ulica 22. novembar i Mediteranske ulice   na snazi je  obustava  saobraćaja. Predvidjeno je da radovi traju 160 dana.

Na autoputu se saobraća bez izmjena u režimu saobraćaja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:44