/ фото: МАНС
05/10/2021 u 15:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

АСК: Покренућемо поступак ради утврђивања чињеница

"Централна банка нема надлежности и овлашћења за праћење токова новца изван банкарског система Црне Горе"

Агенција за спрјечавање корупције ће као и у свим досадашњим случајевима које је иницирала медијска заједница, покренути поступак ради утврђивања чињеничног стања. То стоји у одговору Радију Црне Горе на новинарско питање шта ће Агенција за спрјечавамње корупције предузети како би се утврдила основаност навода и чињенице у домену њене надлежности, поводом афере ,”Пандора папири”.

На питање да ли Централна банка Црне Горе прати сумњиве токове новца мимо банкарског система земље и како реагује на могућност да су наведене особе, предсједник државе и његов син, означени у наводима МАНС-а у афери “Пандора папири” за умијешаност у сумњиве међународне трансакције новца преко оф-шор компанија, из Централне банке су одговорили кратко:

- Централна банка нема надлежности и овлашћења за праћење токова новца изван банкарског система Црне Горе. Сходно Закону о спречавању прања новца и финансирања тероризма, Централна банка Црне Горе врши надзор обвезника из финансијског сектора Црне Горе у смислу примјене норми поменутог Закона и подзаконских аката. У случају појаве сумњивих трансакција на црногорском финансијском тржишту, Централна банка врши пријаву истих и тијесно сарађује са Финансијско обавјештајном јединицом Управе полиције- стоји у одговору ЦБЦГ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 14:31