/ Фото: Управа за спорт и младе/Марко Беговић
06/04/2022 u 08:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бећировић: Марко Беговић да поднесе оставку због хаоса са расподјелом средстава

Поменути скандал ипак је био користан за нешто: чуло се ко је директор Управе, навео је он

Члан Предсједништва СДЦГ Нермин Бећировић позвао је Марка Беговића да, ако "има имало професионалног и личног интегритета, поднесе оставку на мјесто вршиоца дужности Управе за спорт и младе, због огромних пропуста приликом додјеле средстава спортским организацијама, те неефикасног управљања овим органом". 

- Беговић је актер скандала у којем се испоставило да је сам, иза затворених врата, прекрајао и расподјељивао чак 3,6 милиона еура, што су потврдили и чланови комисије за расподјелу, и то је више него довољан разлог да више не обавља функцију првог човјека црногорског спорта. Посебно узевши у обзир да је на крају поменуту сопствену одлуку - поништио. Додатно, да неспособни заиста имају маестралну способност да онеспособе способне, Беговић је показао ирационалним смањењем или укидањем средстава ЦОК-у, каратистима, тенисерима, атлетичарима... истакао је Беговић.

Како наводе, " поменути скандал ипак је био користан за нешто: чуло се ко је директор Управе".

- Јер прије овога за Беговића је већина грађана чула тек онда кад је његово министарство послало саопштење да је селектован да похађа... једнонедјељни курс у Паризу.  Истини за вољу, писало се понешто о Беговићу и прије проблема са расподјелом новца. Углавном о томе... како не испуњава ни формалне услове за ту позицију. Ипуњавао или не, сама чињеница да се мјесецима уопште расправљало да ли има 3, 7 година радног искуства или 5, умјесто о његовим резултатима, дисквалификује га као озбиљног руководиоца. Кад се на то додају остали инциденти, питамо се зашто и до сада Беговић није поднио оставку.  Док се наши спортисти такмиче за резултате, Беговић се такмичи у једном посебном спорту, ограниченом на уски круг наших експерата: намицање проблема. И ту је међу најбољима, мада опет не шампион. Али овдје већ има оправдање-невиђено јаку конкуренцију- закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 12:45